Ievos Stasiulevičiūtės ispaniška tortilija su romesko padažu

Jums prireiks: 3 kiaušinių, 3 bulvių, 1 svogūno, 230 ml alyvuogių aliejaus, 100 g vytinto kumpio, 30 g lazdynų riešutų, 100 g konservuotų savo sultyse pomidorų, 1 riekelė baltos duonos, 3 niori pipirai (arba 1 arbatinis šaukštelis maltos rūkytos paprikos), 2 skiltelės česnako, 2–3 arbatiniai šaukšteliai raudonojo vyno acto, žiupsnelis druskos ir pipirų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 9, 2014, 10:07 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 1:31 AM

Bulvių tortilija. Nusiskutame bulves ir supjaustome vienodo storio griežinėliais. Dedame į nedidelę keptuvę ir užpilame 200 ml aliejaus, kad bulvių griežinėliai būtų apsemti. Kaitiname, kol aliejus palengva pradės virti. Užvirus aliejui sumažiname ugnį ir troškiname, kol bulvės suminkštės ir taps kreminės, bet neleidžiame joms pervirti ir sutrupėti.

Pasiruošiame gilesnį indą, ant jo dedame sietelį ir atsargiai išverčiame iš keptuvės bulves, palaukiame, kol nubėgs aliejus. Kitame inde šluotele išplakame kiaušinius ir plakinį pasūdome.

Nusausintas bulves suverčiame į tą pačią keptuvę ir užpilame pasūdytu kiaušinių plakiniu. Medine mentele suformuojame lygius kraštus ir leidžiame apskrusti, kol įgaus auksinę spalvą. Pasiruošiame plokščią lėkštę, ja uždengiame keptuvę ir apverčiame tvirtai prilaikydami. Taip į keptuvę grąžiname tortiliją skrusti kita puse.

Romesko padažas. Paskrudiname keptuvėje lazdynų riešutus. Įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje iki traškumo paskrudiname baltą duoną. Užviriname vandenį ir juo užpilame džiovintus niori pipirus, leidžiame jiems suminkštėti, kad atsiskleistų skonis.

Į virtuvinį plaktuvą dedame konservuotus pomidorus, skrudintus riešutus, pipirus, pilame aliejų, trupiname duoną, česnaką, pilame raudonojo vyno actą ir viską plakame iki vientisos masės. Pagal skonį paskaniname druska ir pipirais.

Ispaniško vytinto kumpio traškučiai. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Perregimai plonus vytinto kumpio griežinėlius dedame ant grotelių, pašauname į orkaitę ir leidžiame skrusti iki 30 min. – priklausomai nuo kumpio griežinėlių storio. Mėsa turi įgauti tamsiai raudoną spalvą. Ištrauktus traškučius išklojame ant popierinio rankšluosčio ir atvėsiname. Vėliau sulaužome norima forma.

Patiekiame ispanišką tortiliją, šalia – šlakelį romesko padažo ir papuošiame ispaniško vytinto kumpio traškučiais. Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.