Italas Gianas Luca Demarco moko kepti maistą ant grotelių

Penkerius metus Lietuvoje dirbantis italų kulinaras Gianas Luca Demarco tvirtina puikiai perpratęs lietuvių skonį, todėl ryžosi televizijos žiūrovams pasiūlyti kelis savo kurtus patiekalus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 18, 2014, 12:27 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 5:54 PM

Ketinate rengti iškylą gamtoje, tačiau nežinote, kokiais patiekalais nustebinti bičiulius ar palepinti šeimą? Tuomet pirmadieniais–penktadieniais 18.35 val. turėtumėte įsijungti „Lietuvos ryto” televiziją.

Žiūrėdami italų kulinaro G.L.Demarco vedamą laidą „Grilio skanėstai” nustebsite, kaip nesudėtinga ant grotelių išsikepti puikių patiekalų. Keli jų aprašyti „Lietuvos ryto" žurnale „TV antena".

„Svarbiausia, kad jie būtų gaminami su meile”, – teigia italas.

Jautiena su keptomis daržovėmis

Produktai: topicekotas (jautienos dalis tarp šonkaulių ir nugarkaulio), žalioji cukinija, baklažanas, 3 saldžiosios paprikos (2 raudonos ir 1 geltona), tyras alyvuogių aliejus, druska, mėtos, česnakai, rozmarinai.

„Rozmarinų mes dedame į visus patiekalus”, – pabrėžė kulinaras.

Supjaustykite jautieną 2 cm storio griežiniais ir palikite apdžiūti – susiformavęs viršutinis mėsos sluoksnis kepant išsaugos minkštą vidų.

Supjaustykite cukiniją ir baklažaną, sudėkite ant grotelių ir kepkite.

Dvi paprikas apipilkite aliejumi ir patrinkite, kad jų paviršius būtų slidus. Tuomet kepant temperatūra pasiskirstys tolygiai ant viso daržovės paviršiaus. Apibarstykite jas druska.

Aliejumi apipiltas paprikas sudėkite ant grotelių, o likusią užmeskite ant žarijų. Ją panaudosite nuluptą.

Daržoves kepkite po 3 minutes iš visų pusių, tuomet apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir nuimkite nuo grotelių.

Ant iškeptų daržovių užbarstykite mėtų lapelių, smulkintų česnakų ir užpilkite aliejaus. Palikite, kad įsigertų skonis.

Ant grotelių dėkite aliejumi pateptą mėsą. Ji turi iškart imti čirškėti. Jei taip nėra, vadinasi, temperatūra per maža.

Mėsos griežinėlius kepkite po 3–5 minutes iš abiejų pusių. Nuėmę nuo žarijų iškart į lėkštę nedėkite – leiskite nutekėti skysčiui.

„Jautiena turi būti ne iki galo iškepta”, – patarė G.L.Demarco.

Ant mėsos užbarstykite stambios druskos ir smulkintų rozmarinų.

Papriką, keptą ant žarijų, nulupkite, suplėšykite ir įtrinkite česnakais.

Kepti ešeriai

Produktai: 3 ešeriai, maži pomidorai, šviežios ir džiovintos petražolės, česnakai, džiovintos smulkintos citrinžolės, rozmarinai, baltasis vynas, vanduo, druska, švieži bazilikai, kedrinės pinijos.

Žuvį galite kepti dviem būdais – suvyniotą į foliją arba tiesiog ant grotelių.

Dvi išvalytas, bet neskustas žuvis dėkite ant grotelių ir kepkite po kelias minutes iš abiejų pusių.

Trečią nuskuskite, į jos vidų įdėkite česnakų.

Šią žuvį dėkite ant folijos. Ant žuvies ir aplink ją išdėliokite per pusę perpjautus pomidorus, petražoles, apibarstykite citrinžolėmis, rozmarinais ir druska.

Iš folijos suformuokite vonelę. Apipilkite žuvį vandeniu ir vynu taip, kad būtų apsemta iki pusės.

Paruoštą žuvį suvyniokite į foliją ir dėkite ant grotelių. Galite kepti ir orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių.

Be folijos kepamai žuviai iš šviežių bazilikų ir kedrinių pinijų paruoškite pesto padažo. Bazilikus ir kedrines pinijas sutrinkite su šlakeliu aliejaus, o baigę trinti įpilkite dar šiek tiek aliejaus.

Nuimtus nuo grotelių ešerius perpjaukite ties nugara ir išimkite ašakas.

Folijoje keptą žuvį apšlakstykite aliejumi ir apibarstykite druska.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.