Jei kepate visa žuvį, priklausomai nuo jos dydžio, užtruksite 10-15 minučių kiekvienai žuvies pusei.
Žuvies nereikia marinuoti iš anksto – užtenka vos dešimt minučių iki kepimo. Išmėginkite šį paprastą keleto ingredientų marinatą.
Kepsninėje kepta visa žuvis (2 asm)
Reikės:
apie 1-1.2 kilogramų šviežios žuvies, išdarinėtos (su galva)
2 skiltelių česnako
1/2 puodelio šviežių kalendrų
1/2 citrinos sulčių ir nutarkuotos žievelės
1 (nepilno) šaukštelio rupios druskos
1/2 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
1 šaukštelio saldžios paprikos dribsnių
Pasiruošiame marinatą: visus ingredientus sudedame į elektrinį smulkintuvą ir sutriname iki vienalytės masės. Jei žuvis, kurią kepsite, sausa, galite įpilti šlakelį aliejaus.
Išvalytos ir išplautos žuvies šonuose maždaug 1.5-2 cm tarpais gilokai įpjauname odą. Visą žuvį aptepame marinatu, į įpjautas kiaurymes pirštais įspaudžiant marinato masės. Marinatu ištepame ir žuvies ertmę. Paliekame pasimarinuoti 10 minučių.
Prieš kepant į žuvies ertmę dar galime įdėti ryšulėlį žalumynų (petražolių, kalendrų, rozmarinų, čiobrelių).
Kepame kepsninėje uždarę dangtį kiekvieną žuvies pusę po 12-15 minučių. Pateikiame su mėgstamu garnyru.
Man skaniausia kepta žuvis su troškintomis morkomis ir apvirtomis šparaginėmis pupelėmis.