Gaivaus deserto puošmena – raudonskruostės braškės

Ar žinojote, kad pasaulyje yra daugiau nei 500 braškių rūšių? Raudonos, saldžios, kvepiančios, prisirpusios braškės – ne vienam būtent šios uogos primena, kad jau atėjo tikra vasara. Prasidėjus braškių sezonui stenkitės valgyti jų kuo daugiau.

Ar žinojote, kad braškės mažina patinimą ir yra puiki prevencinė priemonė nuo mažakraujystės? Tad skanaukite į sveikatą.<br>123rf.com nuotr.
Ar žinojote, kad braškės mažina patinimą ir yra puiki prevencinė priemonė nuo mažakraujystės? Tad skanaukite į sveikatą.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ernesta Vinevičiūtė

Jun 24, 2014, 12:30 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 1:50 PM

Šios uogos ne tik labai skanios, bet ir labai naudingos. Braškėse yra vitaminų C, B, K, taip pat daug geležies ir fosforo. Būtent dėl šių elementų braškės puikiai tinka įvairiems negalavimams gydyti. Pavyzdžiui, braškes rekomenduojama valgyti sergantiems podagra.

Raudonos saldžios uogos stiprina akis ir dantis. Braškės puikiai tinka ir dantims balinti.

Ar žinojote, kad šios uogos mažina patinimą ir yra puiki prevencinė priemonė nuo mažakraujystės? Jei karščiuojate, taip pat griebkite braškių dubenėlį. Braškėse gausu antioksidantų, kurie ne tik stiprina imuninę sistemą, gerina širdies darbą, bet ir stabdo senėjimo procesus. Braškės maitina odą.

Jei nesate alergiški šioms uogoms, būtinai palepinkite odą braškių drėkinamosiomis kaukėmis.

Sakoma, kad geriausia braškes valgyti neapdorotas. Vis dėlto jei norite save palepinti ypač gardžiu ir lengvai paruošiamu desertu, būtinai išbandykite šiuos receptus. Skanaus!

Virtų braškių desertas

Reikės:

2 vidutinio dydžio dubenėlių nuplautų ir smulkiai supjaustytų šviežių braškių

1,5 stiklinės vandens

2 šaukštų sumaltų graikinių riešutų

1,5 stiklinės miltų

1 pakelio kepimo miltelių

pusės arbatinio šaukštelio druskos

1 stiklinės pieno

3 ar 4 šaukštų smulkaus cukraus

1 vidutinio dydžio kivio

1 šaukšto lengvai pakepintų sezamų sėklų

ledų ar grietinėlės (patiekti)

Į tefloninį puodą įpilkite vandenį, sudėkite cukrų, braškes ir virkite ant mažos ugnies neuždengę dangčiu. Kol braškės verda, miltus, kepimo miltelius, druską, smulkintus graikinius riešutus ir pieną maišykite dubenyje tol, kol išeis lipni minkšta tešla. Iš jos suformuokite nedidelius rutuliukus ir apibarstykite sezamų sėklomis. Suformuotus kamuoliukus dėkite į verdamas braškes. Puodą uždenkite dangčiu ir ant mažos ugnies virkite 5–10 minučių, kol tešlos kamuoliukai išsipūs ir prisigers braškių sirupo. Išvirusius kamuoliukus patiekite lėkštėje su kiviu, ledais ar plakta grietinėle.

Braškių kalnelis su plakta grietinėle

Reikės:

200 g plaktos grietinėlės

pusės arbatinio šaukštelio malto cinamono

arbatinio šaukštelio tarkuotos apelsino žievelės

arbatinio šaukštelio sumaltų lazdynų riešutų

arbatinio šaukštelio medaus

arbatinio šaukštelio labai smulkiai supjaustytų šviežių mėtų

arbatinio šaukštelio smulkintų pistacijų

dubenėlio į keturias dalis pjaustytų braškių

Suplakite grietinėlę. Sudėkite maltą cinamoną, tarkuotas apelsino žieveles, pasmulkintus lazdynų riešutus, medų ir viską sumaišykite. Imkite stiklinę ir sluoksniuokite grietinėlę su braškėmis – sluoksnis grietinėlės, sluoksnis braškių, kol stiklinė bus pilna. Desertą patiekite atšaldytą. Prieš patiekdami papuoškite šviežiomis mėtomis ir smulkintomis pistacijomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.