Kauniečiai įvertino virėjų liaupsinamą maisto ruošimo būdą

Karštas patiekalas – virtas ir apkeptas jaučio liežuvis, žirnelių muslinas ir krienų putėsiais.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

2014-06-25 11:56, atnaujinta 2018-02-12 13:06

Juos kviestinei publikai gamino į maisto gaminimo naujovių atradimus pasinėręs Kauno restorano „Uoksas“ šefas Artūras Naidenka.

„Toks maisto gaminimo būdas atskleidžia ir išryškina geriausias produktų skonio savybes. Be to, juos labai lengva ruošti. Produktai sandarinami maišelyje, naudojant orkaitės apačioje esantį vakuuminio sandarinimo stalčių „combi vak“.

Iš maišelio pašalinamas oras, todėl užkertamas kelias iš produkto pasišalinti drėgmei. Tai reiškia, jog patiekalo skonis bus grynas, ryškus ir sodrus", – aiškino A.Naidenka.

Virtuvės šefas aiškino, jog tokiu būdu maišelyje galima sandarinti mėsą, žuvį, jūrų gėrybes, daržoves, grybus, vaisius ar uogas.

Produktus galima užšaldyti ir gaminti kada tik panorėjus arba dėti tiesiai į „sous vide“ funkciją turinčią orkaitę. Nustačius tinkamą temperatūrą ir laiką paruošiami išskirtinio skonio patiekalai.

Sous vide“ – tai metodas, kai maistas sandariuose plastiko maišeliuose verdamas vandenyje ilgesnį, negu įprastai laiką.

Paprastai mėsa verdama apie 60 laipsnių temperatūroje mėsa, o daržovės truputį aukštesnėje. Šis metodas svarbus tuo, kad žemesnė temperatūra ir neleidžia produktams pervirti, produktai išlaiko sultingumą.

Svečiams virėjas patiekė „sous vide“ orkaitėje ruoštus užkandžius: vištieną su saldžiomis bulvėmis ir šoninės trupiniais, degintame svieste brandintą morką su migdolais, meduje brandintus burokėlius su ožkos sūriu ir lazdyno riešutais.

Karštas patiekalas – virtas ir apkeptas jaučio liežuvis, žirnelių muslinas ir krienų putėsiais.

A.Naidenkos paruoštas vasariškas desertas svečiams buvo itin maloni staigmena. Restorano šefas pasiūlė pasimėgauti vakuume suslėgtu arbūzu, su persikais ir vanile bei braškėmis. Susirinkusieji taip pat ragavo skystu azotu šaldytų ledų.

Vakarėlio dalyviai turėjo progos išvysti, kaip „combi vak“ stalčiuje sandarinti vaisiai, grybai ir daržovės gali tapti neįprastomis interjero detalėmis.

Išradingi Vilniaus kolegijos studentų darbai papuošė vienas iš „Barbarisinės anties“ vidaus durų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.