A.Užkalnio burgeris - net su dviem mėsos paplotėliais

Įkvėptas filmo „Šefas ant ratų. Virtuvė Los Andžele“ be didesnių dramų sukūriau savo burgerio receptą ir pakviečiau jo paragauti sostinės restorane „Drama Burger“.

Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Užkalnis

Jun 27, 2014, 11:10 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 11:19 AM

Įkvėptas filmo „Šefas ant ratų. Virtuvė Los Andžele“ be didesnių dramų sukūriau savo burgerio receptą ir pakviečiau jo paragauti sostinės restorane „Drama Burger“.

Kadangi renginys - filmo pristatymas, o filmas pasakoja apie maistą, tai manęs paprašė ne tik pravesti renginį, bet ir pradžiuginti kuo nors iš Užkalnio.

Dabar burgeriai Vilniuje labai madingi, restoranai atsidarinėja vienas po kito. Rengėjai nusprendė, kad gerai išbandymą (tai yra, mano receptą) atlaikys šis: "Drama Burger" Gedimino prospekte.

Galvojau, kuo pradžiuginti valgytojus, kad būtų kitaip, nei įprasta.

Receptas:

Mano burgeryje - du, o ne vienas mėsos paplotėliai, šoninė, raudonasis svogūnas ir svogūnų laiškai - dėl gaivumo ir traškumo.

Sūrio siūlau nedėti. Kam to riebumo. Papildomai skonį pagausins barbekiu padažas ir majonezas.

 Tai - sočiam vakarui tinkamas burgeris (dienos pietums jis gali būti ir per stiprus). Gerai derinamas ir su mažo karbonizavimo (nestipriai gazuotu) alumi, arba stipriu, sodriu Naujojo Pasaulio vynu - Malbec arba Chiraz.

Šiais laikais manęs daug kas klausia: mėsainis ar burgeris. Mėsainis yra norminis žodis, o burgeris - šalutinis normos variantas, tai yra, kalbininkų nelabai rekomenduojamas, bet ir nelabai baudžiamas.

Man burgeris gražiau, nes užsienietiškai. Čia kaip cepelinai ir didžkukuliai. Abu yra legalūs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.