Pikantiškas skonis: avienos šašlykas, marinuotas su kiviais

Alytaus dziudo federacijos prezidentas Jonas Pikūnas vasarą svečius namuose neretai vaišina šašlykais. „Neįsivaizduoju susibūrimo be pikantiškų avienos šašlykų“, – sakė J. Pikūnas.

Daugiau nuotraukų (1)

Laura Baliukonienė (www.alytusplius.lt)

Jul 13, 2014, 6:17 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 12:26 AM

Tiesa, juos ruošia ne pats, o žmona Rima. „Be jos būčiau pražuvęs. Ji geriausiai žino, kaip nustebinti svečius, pamaloninti jų skrandžius. Ir mane kadaise tuo sužavėjo. O sukiotis virtuvėje – ne mano pomėgis. Laiko tam neatrasčiau. Geriau jau ką nors sumedžioti ir namo žvėrienos parvežti“, – šypsodamasis kalbėjo vyriškis.

Jis prisipažino, kad geriausias kada nors jo paties pagamintas maistas buvo iškepta kiaušinienė. „Dar puikiai kiaušinius išvirti moku“, – juokdamasis pridūrė J. Pikūnas. Bet skaniai ir sočiai pavalgyti jam itin svarbu – verslo, federacijos ir medžioklės reikalai daug energijos pareikalauja.

Iš sumedžiotos žvėrienos jam skaniausia stirniena, o gardžiausi cepelinai – su laukinio zuikio mėsa.

J. Pikūnas šįkart siūlo pasimėgauti pikantiškais avienos šašlykais. Reikės:

avienos sprandinės (kiekį sprendžia pagal svečių skaičių);

baziliko šakelės;

kivio (1 kg mėsos – 1 kivis);

1 svogūno;

druskos pagal skonį;

žiupsnelio cukraus;

pipirų pagal skonį;

1 paprikos;

alyvuogių aliejaus;

1 citrinos;

gazuoto mineralinio vandens.

Paruošimas:

Avienos sprandinę supjaustykite gabaliukais. Kuo jie bus stambesni, tuo kepant liks sultingesni.

Susmulkinkite svogūną, papriką. Juos sudėkite į supjaustytus avienos gabaliukus. Įdėkite baziliko šakelę, įberkite pipirų, žiupsnelį cukraus, įspauskite citrinos sulčių. Įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Viską gerai išmaišykite ir uždengus palikti pasimarinuoti parą laiko.

Likus pusvalandžiui iki kepimo, į šašlykus įpilkite šiek tiek mineralinio vandens, įdėkite supjaustytų kivių. Po to įberti druskos pagal skonį.

Geriausia iš pradžių kepti ant ypač karštų žarijų. Šašlykus apkepkite, kol jie apsitrauks plėvele, tada juos vėl nukelkite nuo žarijų karščio ir palaukite, kol jis šiek tiek atslūgs. Tada galima vėl uždėti kepti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.