Paragavę dzūkiškų blynų, pamiršite jūrų gėrybes (receptas)

Tuo metu, kai daugelis žavisi egzotinių kraštų virtuvėmis ir neįprastais patiekalais, Varėnos rajono miškuose įsikūrusioje Laimos ir Kosto Mačionių troboje kvepia bulvinės bandos, grikių blynai ir uogiene paskaninta grikių „babka“.

Daugiau nuotraukų (1)

Zina Juozaitė (alytusplius.lt)

Aug 25, 2014, 11:31 AM, atnaujinta Jan 5, 2018, 1:40 AM

Šalia ant jų ant stalo gula varškės „darycinis“, riebus grybų ir spirgučių padažas, į kurį vien pažiūrėjus seilė varva – tegu eina po paraliais visos visų regionų dietos!

Savo sodybą gražiu dzūkišku „Grikuco“ vardu pavadinę mokytoja Laima ir miškininkas Kostas čia rengia edukacinius užsiėmimus apie grikio kelią, patys grikius augina ir kitiems parodo, kaip ši kultūra auga, kaip nuo daržo žemės iki stalo atkeliauja.

Mokytojos Laimos grikinių blynų su grybų ir spirgučių padažu receptas

Gardžiuosius grikių blynus Laima kepa tik iš savo pačios užaugintų, iškultų ir sumaltų miltų. Vien todėl jų skonis ypatingas.

Jei tokių miltų neturite, teks mėgautis kažkuo panašiu į bučinį per stiklą: imkite pirktus parduotuvėje. Maišykite juos lygiomis dalimis su kvietiniais miltais, įmuškite pora kiaušinių, pilkite pieno, berkite mažą žiupsnelį druskos.

Tokius paprastus klasikinius blynus geriausia kepti keptuvėje išlydžius kiaulinių taukų gabalą. Jei jų neturite tiks ir aliejus, bet padažui nuolaidų nedarykite.

Jam būtinai reikia lašinukų, kuriuos čirškinant riebalai išbėgtų. Į juos suberkite pjaustytą svogūną, įkraukite grietinės ir viską išmaišę pakaitinkite.

Bet tai dar ne viskas – padažui būtinai reikia džiovintų grybų. Geriausia būtų baravykai, bet jei jų neturite, tiks ir prastesni.

Juos reikia pamirkyti, apvirti ir smulkintuvu sutrintus į spirgučių, svogūnų ir grietinės padažą suberti.

Prieš visą šitą tamsiai rudą gardėsį ant grikinių blynų nublanksta prabangūs „steikai“, jūros gėrybės daugybė kitų „glamūrinių“ restoranų delikatesų. Netikite? Pabandykite!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.