Saldūs pusryčiai - sumuštiniai su feta ir figomis

Plaukdami galėjome iš tolo įvertinti Jonijos jūroje esančios Korfu salos grožį, o naktys jūroje po žvaigždėtu dangumi tapo didžiausia dovana romantikams.

Jeigu prijaučiate graikiškai virtuvei, šie sumuštiniai su feta ir figomis - puikus pasirinkimas rytui.<br>123rf nuotr.
Jeigu prijaučiate graikiškai virtuvei, šie sumuštiniai su feta ir figomis - puikus pasirinkimas rytui.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alfas Ivanauskas, specialiai LR, Graikija

Sep 7, 2014, 8:00 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 5:38 PM

Per savaitę sugriovėme ne vieną tradicinį maisto gaminimo stereotipą.

Laivo „Sailing Chefs“ įgula – Domas Vyšniauskas ir Laurynas Grizas – dėl savo aistros jūrai ir maistui pamišusi kaip ir mes. Jų dėka greitai pripratome prie nuolatinio jachtos siūbavimo ir išmokome gyvenimo atviroje jūroje taisykles.

Paaukoję seniui tradicines atnašas (senas jūreivių prietaras: kaskart palikdamas krantą turi į jūrą išpilti taurę gėrimo), palikome Kerkyros, svarbiausio salos miesto, uostą.

Visą savaitę jachtą krante prišvartuodavome tik trumpam – kad papildytume vandens ir maisto atsargas.

Net tokie paprasti dalykai kaip maisto pirkimas plaukiant jachta turi būti gerai apgalvoti: atsargų visada turėjome pirkti tiek, kad pakaktų dviem paroms. Jachtos šaldytuvas buvo nedidelis, tad didžiąją maisto dalį turėjo sudaryti greitai negendantis maistas.

Dienomis nardydavome, žvejodavome, o ką tik ištrauktas žuvis ruošdavome vakarienei. Laivui siūbuojant turėjome išmokti elgtis su savo įrankiais: kas su peiliais, kas – su filmavimo kameromis.

Šįkart siūlome vieno iš daugybės graikiškų skanėstų, paruoštų jachtoje, receptą. Jeigu prijaučiate graikiškai virtuvei, šie sumuštiniai su feta ir figomis - puikus pasirinkimas ir pusryčiams, ir draugų vakarėliams.

Traškūs sumuštiniai su fetos sūriu ir figomis

Dviem sumuštiniams reikės:

4 šviežių figų

2 baltos duonos riekių

2–3 šaukštų alyvuogių aliejaus

100 g fetos

2 šaukštų cukraus sirupo

pusės citrinos sulčių

žiupsnelio aitriųjų paprikų

druskos

Į įkaitusią keptuvę pilkite alyvuogių aliejų ir iš abiejų pusių apkepkite duonos riekes.

Išėmę duoną į keptuvę pilkite cukraus sirupą, berkite aitriųjų paprikų, druską, išspauskite citrinos sultis ir viską truputį pakaitinkite. Į susidariusią karamelę kelioms minutėms dėkite į keturias dalis pjaustytas figas, patroškinkite.

Ant apkeptos duonos dėkite fetą ir šiltas karamelizuotas figas, apipilkite padažu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.