Itališka vakarienė - makaronai su kumpiu ir šafranu

Italė nebūtų italė, jei gera nuotaika nesilietų per kraštus. Italė nebūtų italė, jei nemokėtų paruošti gardaus makaronų patiekalo.

Italė nebūtų italė, jei nemokėtų paruošti gardaus makaronų patiekalo.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Italė nebūtų italė, jei nemokėtų paruošti gardaus makaronų patiekalo.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Kupšytė (italulietuviureceptai.over-blog.com)

2014-09-08 17:51, atnaujinta 2018-02-09 17:17

Šį kartą jos draugė panevėžietė Eglė negali pasidalinti tuo pačiu džiaugsmu. Praeitoje serijoje Mariukas išdėjo į šuns dienas jos pastangas paruošti skanią krevečių vakarienę. Dabar Eglė tiesiog neįstengia atsigauti po nesmagios situacijos su Mariuku ir nepakyla iš lovos.

Tačiau dėmesio: liūdesys labai greitai virsta į pyktį, o įtūžusios moterys gali labai skaudžiai įkąsti! Italė Frančeska nenori palikti liūdinčios draugės ir siūlo surengti pižamų vakarėlį.

 Gal tai ir nėra pats smagiausias vakarėlis pasaulyje, nes jį švęsti pasiruošusios tik abi draugės, tačiau suirzusiai Eglei tai puiki galimybė atsigauti ir netgi pasakyti porą žodžių ją įskaudinusiam Mariukui. O jeigu dar šventės metu paruošiamas gardus makaronų patiekalas, nėra ko daugiau ir norėti!

Ar pavyko Eglei atkeršyti negražiai su ja pasielgusiam Mariukui? Pamatysite kitoje “Nu jooo…” serijoje “Pižamų vakarėlis”.

Makaronai su kumpiu, cukinijomis ir šafranu

Jums reikės:

300 g  makaronų (kietųjų grūdų)

200 mg šafrano prieskonių

2 mažų žaliųjų cukinijų

100 g kumpio

saujos parmezano sūrio

alyvuogių aliejaus

maltų juodųjų pipirų

Užkaiskite puodą su vandeniu, kuriam užvirus subersite makaronus. Plonomis nedidelėmis juostelėmis supjaustykite kumpį ir cukinijas, 5-10 minučių pakepinkite keptuvėje, pagardinkite pipirais.

 Į indelį įpilkite samtį verdančio vandens ir ištirpinkite šafrano prieskonius. Pageltonavusį skystį supilkite į keptuvę ir palaukę porą minučių išjunkite ugnį. Išvirtus makaronus sudėkite į keptuvę, įberkite parmezano sūrio, pašlaktykite alyvuogių aliejumi, viską gerai išmaišykite. Buon appetito (gero apetito) !

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.