Kauno politikai pietums kerta silkę, šiupinį ir spurgas

Kur ir ką valgo Kauno miesto politikai bei savivaldybės tarnautojai ir kiek išleidžia pietums? Išgirdę šį klausimą visi kalbintieji lyg susitarę tvirtino, jog pietauja kukliai. Ar mūsų išrinktieji tikrai neišrankūs?

Be saldumynų gyventi negalintis S.Buškevičius pietums dažniausiai renkasi kavą su spurgomis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Be saldumynų gyventi negalintis S.Buškevičius pietums dažniausiai renkasi kavą su spurgomis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Sep 23, 2014, 2:27 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 12:05 AM

Vos kelios minutės po vidurdienio šimtai savivaldybės darbuotojų iš vidaus ar lauko pusės rakina kabinetus ir skuba pietauti.

Daugiausia savivaldybės tarnautojų leidžiasi į jų darbovietės pastato rūsyje įkurtą kavinę, kurioje viskas vyksta kaip valgykloje: imi padėklą į rankas, stoji į eilę ir lauki, kol darbuotoja iš puodo į lėkštę įdės porciją cepelinų arba įkrės samtį plovo. Su pilnu padėklu ieškai laisvo stalo, prie jo atsisėdi. Privalumas – pavalgyti galima gana greitai, nebrangiai, nors ne visada skaniai.

Išrankesnieji ieško vietų, kur būtų galima pavalgyti prabangiau, tačiau jie susiduria su ta problema, kad per pietų pertrauką ne visada spėja pasisotinti.

Kabinete valgyti varžosi

Administracijos direktorių Dainių Ratkelį kone kasdien per pietus galima sutikti savivaldybės patalpose įkurtoje kavinėje.

„Žinoma, kad dažniausiai valgau ten, kur arti, patogu ir greita. Čia papietauju per 15–20 minučių. Išėjus į miestą kartais ir pietų pertraukos gali nepakakti, nes kai kuriose maitinimo įstaigose vien kol atneš maisto tenka laukti ilgiau nei pusvalandį“, – tikino D.Ratkelis, kuris pietums įprastai išleidžia apie 10 litų.

Administracijos vadovo teigimu, jeigu savivaldybėje būtų poilsio kambarys, kur per pietų pertrauką būtų galimybė maistą pasišildyti ir ramiai pavalgyti, jis greičiausiai atsineštų valgio iš namų. Savo kabinete užkandžiauti D.Ratkelis varžosi.

Pietums – kava ir saldumynai

Vicemeras Stanislovas Buškevičius pietauti eina toli gražu ne kasdien, nes jam vidury dienos pakanka išgerti puodelį kavos su saldumynais.

„Kai per pietų pertrauką norisi pasižmonėti, traukiu į pamėgtą Laisvės alėjos kavinę. Čia dirbančios moterys žino, kad mėgstu baltą kavą, žagarėlius ir spurgas su džemu“, – tvirtino S.Buškevičius.

Vicemeras Vasilijus Popovas pietauja kiekvieną dieną. Jeigu turi laiko, politikas renkasi kurią nors netoli darbovietės esančią kavinę arba restoraną. Tačiau gana dažnai V.Popovą galima sutikti ir savivaldybėje veikiančioje maitinimo įstaigoje.

„Maistui nesu išrankus. Kai pavyksta pietų išeiti 12 valandą, užsisakau mėsos patiekalą. Jeigu labiau praalkstu, užsisakau dar ir silkės užkandą. Savivaldybėje pavalgau už 8–10 litų, kitur pietums tenka išleisti daugiau“, – sakė vicemeras.

Alkį numarina sriuba su duona

Kultūros ir turizmo plėtros skyriaus vedėjas Albinas Vilčinskas kurį laiką pietaudavo Laisvės alėjos arba senamiesčio kavinėse, tačiau pastaruoju metu vis dažniau leidžiasi į savivaldybės kavinę.

„Dažnai mieste pavalgau skaniau, tačiau dėl laiko sąnaudų kitur valgyti einu retai. Mūsų kavinėje per pietų pertrauką pakanka laiko ir pavalgyti, ir pasivaikščioti“, – tikino A.Vilčinskas.

Mėsiškus patiekalus labiausiai mėgstantis vyras pietums renkasi kepsnius arba plovą. Už patiekalą jis moka 6,5 – 8,5 lito.

Šio skyriaus vyriausiasis specialistas Vilius Kaminskas dažnai vidurdienį skuba į namus.

„Kelionė iki namų trunka maždaug septynias minutes ir tiek pat atgal, todėl per pietų pertrauką spėju ramiai pavalgyti. Jeigu į namus nevažiuoju, kulniuoju į savivaldybės kavinę, kur suvalgau sriubos, dažnai šiupininės su duona. Tokiems pietums išleidžiu apie 3,5 lito. Jeigu norisi ko nors sočiau, prie sriubos paimu užkandį. Tuomet sumoku apie 10 litų“, – sakė savivaldybės darbuotojas.

Sotus lengvais užkandžiais

Administracijos direktoriaus pavaduotojas Jonas Jučas tikino, jog vengia itin sočių pietų, nes po jų aptingsta organizmas.

Norėdamas visą dieną išlikti darbingas, vyras valgo gausius pusryčius, o dieną tik užkanda. Dažniausiai tai būna vaisiai. J.Jučas gyvena miesto centre, todėl kartais per pietų pertrauką grįžta į namus ir suvalgo ką nors lengva.

„Būna dienų, kai tenka dalyvauti dalykiniuose pietuose, tačiau tuomet taip pat stengiuosi nepersivalgyti. Mano manymu, geriau nedidelis gabalėlis gero maisto, nei lėkštė bet kokio“, – sakė J.Jučas, kuris pietums kavinėse ar restoranuose išleidžia iki 20 litų. Savivaldybės kavinėje jis beveik nesilanko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.