Gurmaniški baltos duonos suvožtiniai gali išgelbėti vakarėlį

Pristigote idėjų vakarėliui? Pavaiškinkite savo svečius gurmaniškais sumuštiniais! Juk tikra tiesa, kad nėra nieko maloniau, kai praalkus gali pagriebti gardų, puikiai paruoštą sumuštinuką.

Skrudinta duona, avokadas ir sūris – greitas užkandis netikėtai užgriuvusiems svečiams.<br>123rf nuotr.
Skrudinta duona, avokadas ir sūris – greitas užkandis netikėtai užgriuvusiems svečiams.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 7, 2014, 7:00 AM, atnaujinta Jan 28, 2018, 8:26 AM

Prieš pradėdami ruoštis, prisiminkite vieną svarbiausią taisyklę – pagrindinis dalykas ruošiant bet kokius gurmaniškus patiekalus yra švieži produktai. Tad pasistenkite savo gurmaniškiems sumuštiniams naudoti tik geriausias sudedamasias dalis.

Migdolų ir parmezano sumuštinis

Keptuvėje šiek tiek paskrudinkite migdolus. Atvėsusius sumalkite su trupučiu alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių, citrinos žievelės ir keliais šviežių šalavijų lapeliais.

Gautą tyrelę tepkite ant paskrudintos baltos duonos riekelės, o viršų apibarstykite parmezano sūriu. Šaukite į karštą orkaitę ir pakepinkite, kol sūris išsilydys. Labai gardu.

Elvio Preslio suvožtinis

Rokenrolo karaliaus Elvio Preslio gerbėjai būtinai turi išbandyti jo buvusį mėgstamiausią žemės riešutų sviesto, bananų ir keptos šoninės suvožtinį. Visus produktus sudėkite ant dviejų baltos donos riekelių ir jas suvožkite.

Į įkaitintą keptuvę su sviestu dėkite per pusę perpjautus suvožtinius ir apkepkite iš abiejų pusių, kol duona gražiai apskrus. Prieš pateikdami ant viršaus dar galite užlašinti kelis medaus lašus. Patikėkite, abejingų šiam klasikiniam amerikietiškam suvožtiniui i tikrai neliks.

Suvožtinis su sūriu ir kriaušėmis

Gurmanams patiks ir karšti suvožtiniai su sūriu bei kriaušėmis. Aptepkite skrudinimui skirtos baltos duonos riekeles sviestu arba geru alyvuogių aliejumi. Apklokite duonos riekeles storomis čederio sūrio riekelėmis ir plonomis gerai prisirpusių kriaušių juostelėmis.

Suformuokite suvožtinius (iš dviejų duonos riekelių) ir apkepkite juos karštoje griliaus keptuvėje, kol duona įgaus auksinę spalvą, o sūris išsilydys.

Saldus karštas suvožtinis su mėlynėmis

Sveikuolių stalui galite pateikti saldžius suvožtinius su mėlynėmis. Vienai porcijai reikės dviejų skrudinimui skirtos baltos duonos riekelių, vieno šaukšto vanilinio jogurto ir dviejų saujų mėlynių (jas galite keisti ir kitomis uogomis).

Paruošti labai paprasta – abi duonos riekeles aptepkite puse šaukšto jogurto, ant viršaus užberkite mėlynių, o tada užpilkite likusį jogurtą. Abi duonos riekeles suspauskite ir pakepkite kelias minutes specialioje karštų suvožtinių keptuvėje. Šiuos gardžius sveikuoliškus suvožtinius patiekite šiltus.

Karštas figų, kumpio ir sūrio suvožtinis

Ant griliaus keptuvės pakeptas plonai pjaustytas Parmos kumpis, ištirpęs mėgstamas sūris ir figų uogienė. Dar nevarva seilės? Ruošdami šiuos suvožtinius, nepamirškite ant figų uogienės pabarstyti dar ir mėgstamų žolelių. Bene svarbiausias šio suvožtinio produktas – labai gera balta duona skrudinimui.

Raudonųjų paprikų, ožkos sūrio ir gražgarsčių suvožtinis

Mėgstate ožkų sūrį? Tuomet šis gurmaniškas suvožtinis kaip tik jums!

Vienam suvožtiniui reikės dviejų riekelių baltos duonos skrudinimui (puikiai tiks „Prancūziška Toste“ duona), orkaitėje pakeptų raudonųjų paprikų, saujos gražgarsčių, šaukšto itin kokybiško alyvuogių aliejaus, šviežio ožkų sūrio, garikiškų „Kalamata“ alyvuogių ir marinuotų žaliųjų pipirų.

Vieną duonos riekelę gausiai aptepkite ožkos sūriu, dėkite pjaustytas raudonųjų paprikų riekeles ir gražgarstes. Ant viršaus kraukite antrą duonos riekelę ir stipriai suspauskite. Abi duonos riekeles patepkite alyvuogių aliejumi ir dėkite į įkaitintą keptuvę. Pakepkite iš abiejų pusių, kol duona švelniai paskrus.

Išėmę iš keptuvės leiskite sumuštiniui šiek tiek atvėsti. Perpjaukite per pusę ir patiekite su alyvuogėmis bei žaliaisiais pipirais. Labai skanu.

Klasikinis užkandis „Velniai ant arklio“

Vieno kasnio sumuštinukai – tikras išsigelbėjimas kiekvienam vakarėlio šeimininkui. „Devils on the horseback“ – „Velniai ant arklio“ karštus užkandžius rasite dažname amerikietiškame vakarėlyje. Pavaišinkite jais ir savo bičiulius.

Paruošti dvylikai sumuštinukų reikės 12 datulių (perpjautų per pusę ir be kauliukų), mėlynojo sūrio, 6 rūkytos šoninės griežinėlių, balzamiko acto.

Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Kiekvieną datulę prikimškite mėlynuoju sūriu (vienai datulei maždaug šaukštelis sūrio). Datulę suspauskite ir apvyniokite puse šoninės griežinėlio. Suverkite datules ant iešmelių ir pakepkite orkaitėje maždaug 10 minučių, kol šoninė pasidarys traški.

Kol datulės kepa, pasiruoškite balzamiko actą. Supilkite madžaug pusę puodelio acto į mažą puodą ir užvirkite. Pavirkite maždaug 5-10 minučių.

Iškepusias datules kraukite ant baltos skrudintos duonos kvadratėlių ir apšlakstykite iš balzamiko acto paruoštu sirupu.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.