Varškės apkepas (dvi porcijos)
Reikės:
200 g varškės (9 proc. riebumo)
2 šaukštų manų kruopų
1 šaukšto cukraus
100 ml pieno (2,5 proc. riebumo)
40 g sviesto
2 šaukštų grietinės (30 proc. riebumo)
Kiaušinio trynį atskirkite nuo baltymo. Trynį, varškę, pieną, manų kruopas, cukrų ir sviestą išmaišykite iki vientisos masės.
Išplakite kiaušinio baltymą ir mediniu šaukštu atsargiai sumaišykite su varškės mase.
Kepimo skardą ištepkite sviestu ir supilkite gerai išmaišytą masę. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą.
Patiekite su grietine.
1 porcijos energinė vertė - 450 kcal
Receptas - iš knygos "Ką valgyti susirgus vėžiui" (mityba esant burnos išopėjimui). Šį patiekalą gali valgyti ir ligoniai, ir sveiki.