Kas sukelia vaikystės prisiminimus? Mamos keptas varškės apkepas

Suaugome, tad patys galime išsikepti vaikystėje pamėgtą apkepą. Jį valgėme namuose, vaikų darželyje, mokykloje. O paskui, palikę tėvų namus, pamiršome ir šį švelnų skonį. Juk restoranuose varškės apkepo tikrai negausi. Tai - tik namų jaukumą kuriantis ir šeimą suburiantis patiekalas. Kai jis kepa orkaitėje, namuose pasklinda malonus aromatas.

Varškės apkepas - lengvai paruošiamas, tačiau šiek tiek primirštas patiekalas.<br>123rf nuotr.
Varškės apkepas - lengvai paruošiamas, tačiau šiek tiek primirštas patiekalas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-18 12:20, atnaujinta 2018-01-26 19:21

Varškės apkepas (dvi porcijos)

Reikės:

200 g varškės (9 proc. riebumo)

2 šaukštų manų kruopų

1 šaukšto cukraus

100 ml pieno (2,5 proc. riebumo)

40 g sviesto

2 šaukštų grietinės (30 proc. riebumo)

Kiaušinio trynį atskirkite nuo baltymo. Trynį, varškę, pieną, manų kruopas, cukrų ir sviestą išmaišykite iki vientisos masės.

Išplakite kiaušinio baltymą ir mediniu šaukštu atsargiai sumaišykite su varškės mase.

Kepimo skardą ištepkite sviestu ir supilkite gerai išmaišytą masę. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą.

Patiekite su grietine.

1 porcijos energinė vertė - 450 kcal

Receptas - iš knygos "Ką valgyti susirgus vėžiui" (mityba esant burnos išopėjimui). Šį patiekalą gali valgyti ir ligoniai, ir sveiki.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.