Suskubkite: aštuoniolikoje restoranų neteks galvoti apie kainą

Ar žinote, kur vakarieniausite šią savaitę? Jei ne, tuomet paskubėkite – nuo pirmadienio iki sekmadienio 18 restoranų, kurių durų galbūt niekada nedrįsote praverti, bus siūlomas degustacinis valgiaraštis.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 2, 2014, 3:56 PM, atnaujinta Jan 23, 2018, 4:44 PM

Pirmą kartą rengiama Vilniaus gastronomijos savaitė skirta visiems, norintiems pažinti gastronomijos tendencijas ar tiesiog tiems, kurie jau pamiršo kelią į restoranus ir yra pasiilgę gerai praleisto vakaro mieste.

Kaip rašo „Lietuvos ryto" priedas „Sostinė", valgiaraščiai bus už nustatytą kainą. Sumokėję vos 35 arba 70 litų gausite vakarienę iš geriausių Lietuvos sostinės restoranų vadovų rankų.

Apie kainą nereikės galvoti

„Ši savaitė turėtų padėti vilniečiams ir miesto svečiams atrasti naujas vietas ir naujus skonius. Juo labiau kad restoranuose jie galės lankytis drąsiai, negalvodami apie kainą, kuri bus nedidelė ir žinoma iš anksto“, – teigė Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė.

Vieni restoranai siūlys savo patiekalų valgiaraštį už 35 litus, kiti – už 70, treti – ir už vieną, ir už kitą sumą.

Ko galės paskanauti tie, kurie išsiruoš į gurmanišką kelionę per sostinės restoranus?

Ruošiasi lyg nuotaka

Egzotikos mėgėjai neturėtų praeiti pro „Druskos namus“ – restoraną, garsėjantį mėsiškais patiekalais. Čia bus patiektas ančių ar žąsų kepenėlių paštetas, kengūros mėsos kepsnys, o vakarienę užbaigs šokoladinis kremas. Šis valgiaraštis – už 70 litų.

„Vilniaus gastronomijos savaitei ruošėmės lyg nuotaka rinkdamasi vestuvinį apdarą“, – pripažino „Druskos namų“ vadovė Agnė Klevinytė.

Jos teigimu, kas vakarą vietas restorane jau užsisakė po keliolika lankytojų – daugiausia tai nuolatiniai klientai, nenorintys praleisti progos paskanauti naujo kepsnio.

Dirbs ir virtuvės virtuozas

Mėsos mėgėjai kepsnių galės žvalgytis ir kituose restoranuose – „Paukščių Takas“ vilios šerniena, „Lokys“ – stirniena ir putpelės kepsniu.

Gurmanų neapvils ir „Kempinski Hotel Cathedral Square“ viešbutyje įsikūrusio restorano „Telegrafas“ virtuvės vadovas Javieras Lopezas.

Daugiau nei 16 metų jis dirbo „Michelin“ įvertintuose restoranuose Ispanijoje, Belgijoje ir Prancūzijoje, o dabar jau aštuonerius metus jis džiugina Lietuvos gurmanų skrandžius ir širdis.

J.Lopezo virtuvės kūrinių gastronomijos savaitės metu bus galima paragauti sumokėjus vos 70 litų – mažiau nei „Telegrafe“ kainuoja pats pigiausias karštasis patiekalas.

Dvi vakarienės per vakarą

Legendinėje „Neringoje“ už 35 litus lankytojai gaus „Neringos“ salotų ir „Neringos“ kepsnį su šviežiomis daržovėmis ir bulvių lazdelėmis, o sumokėję 70 litų – lapines salotas su pelėsiniu sūriu, kriaušėmis, vynuogėmis ir avietėmis, eršketo kepsnį su šparagais, kuskusu ir švelniu baltojo vyno padažu.

Tituluotas virtuvės meistras Deivydas Praspaliauskas savo įkurtame „Bistro 1 dublis“ Gastronomijos savaitės metu dirbs kaip visada – neįprastai.

Šio restorano koncepcija – dvi vakarienės per vakarą tiksliu metu už tikslią pinigų sumą. 18 valandą užsukę lankytojai gauna vakarienę iš trijų patiekalų, 20 valandą – iš penkių.

D.Praspaliauskas lankytojus ragina nieko negalvoti ir atsipalaiduoti – viskuo bus pasirūpinta.

Reikia užsisakyti iš anksto

Vilniaus gastronomijos savaitės rengėjai vietas restoranuose pataria užsisakyti iš anksto.

Juo labiau kad kaimyninių šalių patirtis rodo: paskelbus apie Gastronomijos savaitę Latvijoje ir Estijoje, vietos restoranuose išgraibstomos likus porai mėnesių iki renginio pradžios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.