Į itališkų bandelių kepimą Alesia Mačiulis įtraukia ir vaikus

Pusryčiams skirtas itališkas bandeles tinka valgyti ir vienas padažius į alyvuogių aliejų. O jas perpjovus galima paruošti mėgstamų sumuštinių. Šias bandeles maisto tinklaraštininkė Alesia Mačiulis kepa kartu su savo vyro Romualdo vaikais iš pirmosios jo santuokos – keturmečiu Richardu ir dvejų su puse metų Victoria.

Šeimininkauti virtuvėje neatsisako ir A.Mačiulis vyras Romualdas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Šeimininkauti virtuvėje neatsisako ir A.Mačiulis vyras Romualdas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 7, 2014, 11:57 AM, atnaujinta Jan 22, 2018, 2:21 AM

8 bandelėms reikės:

500 g kvietinių miltų

25 g šviežių mielių

1 stiklinės vandens

pusės stiklinės pakaitinto pieno

3 arbatinių šaukštelių alyvuogių aliejaus

druskos pagal skonį

Pakaitinkite (neužvirkite) pieną apie 1 valandą. Puodas turi būti uždengtas dangčiu. Mieles sumaišykite su pakaitintu pienu ir palikite 5 minutėms. Įpilkite vandens, alyvuogių aliejaus, druskos ir įberkite miltų. Išminkykite tešlą, uždenkite plėvele ir palikite pastovėti 2 valandoms. Ant miltais pabarstyto stalo dėkite tešlą. Supjaustykite ją į 8 dalis ir iš jų suformuokite bandeles.

Bandeles dėkite ant skardos, patepkite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite miltais. Uždenkite ir leiskite pastovėti valandą.

Prieš kepdami bandeles dar kartą pabarstykite miltais. Tada kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol kepiniai įgaus auksinį atspalvį.

Šis receptas - iš kulinarinio tinklaraščio laimesskonis.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.