8 bandelėms reikės:
500 g kvietinių miltų
25 g šviežių mielių
1 stiklinės vandens
pusės stiklinės pakaitinto pieno
3 arbatinių šaukštelių alyvuogių aliejaus
druskos pagal skonį
Pakaitinkite (neužvirkite) pieną apie 1 valandą. Puodas turi būti uždengtas dangčiu. Mieles sumaišykite su pakaitintu pienu ir palikite 5 minutėms. Įpilkite vandens, alyvuogių aliejaus, druskos ir įberkite miltų. Išminkykite tešlą, uždenkite plėvele ir palikite pastovėti 2 valandoms. Ant miltais pabarstyto stalo dėkite tešlą. Supjaustykite ją į 8 dalis ir iš jų suformuokite bandeles.
Bandeles dėkite ant skardos, patepkite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite miltais. Uždenkite ir leiskite pastovėti valandą.
Prieš kepdami bandeles dar kartą pabarstykite miltais. Tada kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol kepiniai įgaus auksinį atspalvį.
Šis receptas - iš kulinarinio tinklaraščio laimesskonis.lt.