Vienas populiariausių patiekalų iš moliūgų, kurį ruošia kone visos šeimininkės, – trinta sriuba, rašo „Lietuvos ryto" žurnalas „TV antena".
Tačiau „VMG kulinarinio žurnalo“ („Lietuvos ryto“ televizija), kuris rodomas šeštadieniais 10.00 val., komandos lyderis, virtuvės mitų griovėjas Alfas Ivanauskas iš moliūgų siūlo išsikepti skanių oranžinės spalvos duonelių.
Moliūgų duonelėms (10–12 vnt.) reikės: 75 ml (36 proc.) grietinėlės, 75 ml vandens, 210 g miltų, 5 g sausų mielių, 3 šaukštų cukraus, 75 g tarkuotų morkų, 75 g tarkuotų moliūgų, saujos kepintų moliūgų sėklų ir saulėgrąžų, žiupsnelio druskos.
Gaminimas. Grietinėlę sumaišykite su vandeniu ir truputį pašildykite. Suberkite cukrų, druską ir išmaišykite, kad ištirptų.
Dubenyje sumaišykite miltus, mieles, morkas, moliūgus ir kepintas sėklas.
Pildami vandens ir grietinėlės mišinį užminkykite tešlą.
Tešlą uždenkite audiniu ir pastatykite šiltai, kad pakiltų. Kildinkite apie valandą.
Iš pakilusios tešlos suformuokite duoneles ir kildinkite dar 15–20 min.
Duoneles kepkite 195 laipsnių orkaitėje 10–12 min.