K.Kaikarienės kokteilis - be alkoholio, bet su medumi ir imbieru

Garsūs žmonės – labai dažni įvairių renginių, vakarėlių švenčių dalyviai ir svečiai. Tokių susibūrimų metu įprasta vaišintis vynu, šampanu, alkoholiniais kokteiliais ar tauriaisiais gėrimais. Tačiau paskutiniu metu įžymybės vis dažniau prakalba apie nealkoholinius gėrimus, kokteilius, jų platų pasirinkimą, originalius receptus. Netikėti ingredientai, deriniai, vasariškos spalvos, vitaminai – tuo pasižymi daugybė kokteilių, kuriuose nėra alkoholio.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 19, 2014, 4:19 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 6:55 PM

Buvęs krepšininkas Matas Niparavičius turi savo seniai pamėgtą nealkoholinio kokteilio receptą: „Reikia cukraus pudros, mėtų lapų, šiek tiek išspausto laimo, ledų ir obuolių sulčių."

TV laidų vedėja Gintarė Gurevčiūtė dažnai dalyvauja renginiuse ir dievina imbierą. Vieno populiariausių Vilniaus barų barmenas išduoda paslaptį, jog Gintarė mėgsta paskanauti „Ginger ale" su daug trinto ledo, laimu bei mėta.

Vienas žymiausių šalies fotografų Gediminas Žilinskas ryte dažnai mėgaujasi šviežių burokėlių ir obuolių sulčių kokteiliu, vakare renkasi toniką su šviežiai trinta mėta, laimu ir šiek tiek cukraus.

Asmeninis fitneso treneris Paulius Ratkevčius visada pilnas jėgų ir geros nuotaikos. Paulius dalijasi savo mėgstamiausio nealkoholinio kokteilio „Smoothie" su avokadu receptu: „Reikės avokado, banano, apelsino, pusės išspaustos citrinos sulčių, saujos petražolių ir stiklinės vandens. Viską suplakame iki vientisos tyrės ir skanaujame."

Renginių planuotoja Kristina Kaikarienė atskleidžia savo mėgstamiausio nealkoholinio kokteilio receptą: „Šis kokteilis – tikras energijos užtaisas, jam naudojame aukštą stiklinę. Į ją lygiomis trimis dalimis visų pirma pilame skystą medų, tada – ką tik išspaustas citrinų sultis, gazuotą mineralinį vandenį ir viską išmaišome. Pagal skonį galime pagardinti imbieru ar grūstu ledu."

Žinių vedėja Agnė Zacharevičienė juokauja: „Geriausias kokteilis yra vanduo..."

Primarijus Nerijus Juška taip pat taikliai pastebi: „Sveikas ir gardus kokteilis? Vanduo su uogiene..." Gerti kuo daugiau vandens rekomenduoja gydytojai ir dietologai, o vanduo, paskanintas sirupu ar pagardintas vaisiaus skiltele – puikus pasirinkimas šventėse ir renginiuose.

Žurnalistas Martas Kalendra atskleidžia vieną keistesnių ir įdomesnių - varškės sūrio ir pieno kokteilį: „Reikės 150 gramų smulkiai sutarkuoto nesūraus varškės sūrio, 8 šaukštų braškių sirupo, 300 ml pieno. Viską reikia plakti apie 1-2 minutes. Tuomet kokteilį gerai atšaldyti ir mėgautis." „Kai yra tiek daug nealkoholinių kokteilių receptų, kiekvienas tikrai gali atrasti savo mėgstamiausią. Pasaulyje nealkoholinių kokteilių mada sparčiai populiarėja. Džiugu, jog artėjančias gražiausias žiemos šventes galime sutikti atsakingai, ne mažiau linksmai ir nevartodami alkoholio", - teigė viešųjų ryšių specialistas Alkas Paltarokas.

Jo iniciatyva viename madingiausių kokteilių barų sostinėje „Dream bar" įvyko pirmoji nealkoholiių kokteilių degustacija, kurios metu barmenai pristatė vienus populiariausių nealkoholinių kokteilių.

Vakaro metu svečiai mėgavosi kokteiliais iš grūstų spanguolių, imbiero, citrinių sulčių, šeivamedžio sirupo, taip pat iš aviečių, citrinų sulčių, grūstų spanguolių, kiaušinio baltymo, agavės nektaro bei kitų originalių ingredientų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.