Pasidairyti po ryžių laukus mus pakvietė ryžių malūno „Moli de Rafelet“ savininkas Rafaelis Margalefas, puikiai išmanantis visas ispaniškųjų ryžių auginimo paslaptis. Pasak R. Margalefo, „Arroz Bomba“ ryžiai auga tik Ispanijoje ir ši ryžių rūšis yra tiesiog privaloma gaminant tokius tradicinius ispaniškus patiekalus kaip įvairios paeljos ar kraujinė dešra, vadinama „morcilla“, todėl ir šiuos ryžius ispanai saugo kaip savo kulinarinį paveldą.
„Moli de Rafelet“ ryžių malūną dar 1935 metais pradėjo statyti Donas Rafaelis Margalefas Bertomeu ir iki šios dienos jo paveldėtojai čia darbuojasi tais pačiais tradiciniais būdais: jokių konservantų, prieskonių, cheminių medžiagų – vien rankų darbas ir senos girnos.
Šiandien „Moli de Rafelet“ ryžių malūnas veikia ne vien kaip malūnas. Jame brolis ir sesuo Margalefai įkūrė ryžių muziejų, kuriame galima savo akimis pamatyti ir rankomis išbandyti, kaip dirba ryžių augintojai ir kaip atsiranda vienas populiariausių ispaniškų patiekalų ingredientų.