Ispaniški patiekalai neįsivaizduojami be ispaniškų ryžių

„Tapas.lt“ kulinarinė ekspedicija, ištyrinėjusi šiaurinę ir centrinę Ispaniją, lankosi Viduržemio jūros pakrantėje – Ebro upės deltoje, kuri visiškai neprimena visos mūsų kelionės metu matytos Ispanijos. Ebro delta – tai milžiniški vandens apsemti netoli Taragonos miesto plytintys žemės plotai, kuriuose vietiniai ispanai augina savo pasididžiavimą – „Arroz Bomba“ ryžius.

Ryžių malūno „Moli de Rafelet“ savininkas Rafaelis Margalefas pakvietė pasidairyti po ryžių laukus.<br>Domas Burkauskas
Ryžių malūno „Moli de Rafelet“ savininkas Rafaelis Margalefas pakvietė pasidairyti po ryžių laukus.<br>Domas Burkauskas
Daugiau nuotraukų (1)

Tapas.lt

Dec 24, 2014, 11:51 AM, atnaujinta Jan 18, 2018, 9:05 AM

Pasidairyti po ryžių laukus mus pakvietė ryžių malūno „Moli de Rafelet“ savininkas Rafaelis Margalefas, puikiai išmanantis visas ispaniškųjų ryžių auginimo paslaptis. Pasak R. Margalefo, „Arroz Bomba“ ryžiai auga tik Ispanijoje ir ši ryžių rūšis yra tiesiog privaloma gaminant tokius tradicinius ispaniškus patiekalus kaip įvairios paeljos ar kraujinė dešra, vadinama „morcilla“, todėl ir šiuos ryžius ispanai saugo kaip savo kulinarinį paveldą.

„Moli de Rafelet“ ryžių malūną dar 1935 metais pradėjo statyti Donas Rafaelis Margalefas Bertomeu ir iki šios dienos jo paveldėtojai čia darbuojasi tais pačiais tradiciniais būdais: jokių konservantų, prieskonių, cheminių medžiagų – vien rankų darbas ir senos girnos.

Šiandien „Moli de Rafelet“ ryžių malūnas veikia ne vien kaip malūnas. Jame brolis ir sesuo Margalefai įkūrė ryžių muziejų, kuriame galima savo akimis pamatyti ir rankomis išbandyti, kaip dirba ryžių augintojai ir kaip atsiranda vienas populiariausių ispaniškų patiekalų ingredientų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.