Nauja mada: vienkartiniuose puodeliuose – ne kava, o sultinys

Išvydę žmones, Niujorko gatvėmis žingsniuojančius su vienkartiniu puodeliu rankose, net nesuabejotumėte, kad jie gurkšnoja kavą. Iš tiesų vis daugiau miestiečių suka pro italo Marco Canora restoraną, kur už 4- 9 JAV dolerius (3,5 - 7,5 euro) gauna puodelį gardaus, šilto ir sotaus sultinio vienkartiniame puodelyje. Šaltuoju sezonu sultinys, kurį galima išsinešti, tapo tikru hitu.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 6, 2015, 1:37 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 9:24 PM

Marco - laimingas. Sultinio paklausa – tokia didelė, kad restoranas vos spėja vykdyti užsakymus.

Marco tiki, kad sultinys ne tik sušildo šaltą dieną ar suteikia sotumo. Sultinyje, išvirtame iš viščiuko ar jaučio kaulų ir mėsos, naudojant daug daržovių, yra daug naudingųjų medžiagų.

Apie sultinio naudą šis šefas gali kalbėti valandų valandas. Pasak jo, tinkamai išvirtas sultinys gali padėti įveikti daugybę sveikatos problemų, gali sumažinti sąnarių skausmus.

Štai keli Marco patarimai, kaip išvirti gerą sultinį.

1. Sultiniui naudokite įvairius kaulus ir mėsą – maišykite paukštieną su jautiena, kiauliena ar kitokia mėsa ir kaulais. Tai suteiks nepakartojamo skonio.

2. Naudokite kuo daugiau kaulų. Virkite net ir tuos, kuriuos iki šiol išmesdavote. Kaulai turi užimti bent pusę puodo, kuriame verdate sultinį.

3. Naudokite net ir vištos sparnelių mažiausiąją dalį. Vištos kauluose yra daug želatinos, kuri praturtins bet kurį sultinį, padarys jį sodresniu ir tirštesniu.

4. Praturtinkite sultinį daržovėmis. Klasikinė prancūziška trijulė – morkos, salierai, svogūnai, tačiau sultinį galite paskaninti kuo tik norite – porais, žiediniais kopūstais ar kitomis daržovėmis.

5. M.Conora pataria į sultinį įmaišyti vieną kitą šaukštą pomidorų pastos. Tai, pasak jo, išgaunamas ypatingas skonis. Nebūtų jis italas, jei ką nors gamintų be pomidorų, tačiau pabandyti verta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.