A.Užkalnis: „Vakarienė – geresnė dovana mylimajai nei apatiniai“

Valentino diena – tokia šventė, kai dovanos mylimam žmogui būna sunkiausiai išrenkamos, nes labai mažas pasirinkimas: per brangios gėlės iš turgelio, kur kainas visi ta proga sukelia trigubai, nes ateina gėlių pirkti net ir tie, kurie jų niekada neperka, šokoladinės širdutės arba šiaip šokoladas, dovanojamas net ir tiems, kurie jo nemėgsta (paskui suvalgo savi arba giminaičių vaikai), na, ir nepadorūs apatiniai mylimajai. Tai lyg ir viskas.

Valentino dieną nustebinkite mylimąją maistu.<br>A.Užkalnio (laukineszasys.lt) nuotr.
Valentino dieną nustebinkite mylimąją maistu.<br>A.Užkalnio (laukineszasys.lt) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Užkalnis, „Stilius“

Feb 12, 2015, 7:00 AM, atnaujinta Jan 13, 2018, 10:53 AM

Nors vakarienė restorane yra, kaip pasakys daugelis, vienkartinė pramoga, iš kurios nieko nelieka, nereikėtų taip jos nuvertinti. Iš tinkamai parengto pabuvimo restorane prisiminimai lieka labai ilgam: ilgiau, nei gyvuos šokoladas, ir net ilgiau, nei bus dėvimas raudonas apatinis trikotažas su juodais kaspinėliais.

Kaip rinktis restoraną, kad nereikėtų paskui gailėtis, esą tik pinigus iššvaistėte?

Pirma, reikėtų įsisąmoninti, kad nusivesti draugę šventinės vakarienės nėra pigesnis pasirinkimas nei kokia nors kita dovana. Draugę vedatės į restoraną ne tam, kad sutaupytumėte pinigų pasirinkę kompromisą.

Todėl pamirškite KFC arba „McDonald’s“ „kibirėlį dviem“, nebent draugė labai linkusi prie mėsainių ar gruzdintų vištų kulšelių. Didelis kebabas (su visais padažais) irgi nebus vykęs pasirinkimas. Jei mintis apie vakarienę už porą šimtų eurų (su gėrimais) jus šokiruoja ir nuteikia nemaloniai ir, jūsų nuomone, už tiek pinigų galite įsigyti daug ir kur kas vertesnės žūklavimo įrangos, nesigraužkite; gal tikrai šį kartą geriau padovanokite kokį šokoladuką ir (arba) kelnaites. Dėl romantiškos vakarienės taip jau yra – arba reikia daryti gerai, arba visai nedaryti.

Antra, bent jau tą dieną pagalvokite ne apie save, o apie žmogų, kurį norite pradžiuginti. Žinoma, žmonės skirtingi, tačiau šiaip jau tamsios aludės ir kiaulės kojos su žirniais dažniau patinka vyrams, o ne jų draugėms. Žinoma, jei draugė jus myli, išgers tą alų su jumis, bet ar būtina tokią dieną bandyti jos kantrybę ir geranoriškumą?

Trečia, užsisakykite restorane staliuką iš anksto. Žmonės vis dažniau žino, ko nori, ir tai reiškia, kad pačios geriausios, labiausiai įsimintinos vietos (tokios, į kurias lankytojai ir vėl ateina) surenka lankytojus labai greitai. Ne tik atėję staliuko nebegausite: jo nebus ir tada, jei skambinsite iš ryto tą pačią dieną. Nebijokite paskambinti prieš kelias dienas: tai nėra nevyriška ar nerimta. Nuo to dar niekas nenumirė.

Tad kur nueiti? Vienas restoranų, apie kurį žinote, bet nepagalvojote, yra „St.Hubertus“ sostinėje, buvusiuose „Žemaičių“ rūsiuose, kur kadaise jei ne jūs, tai jūsų tėvai degino gyvenimą kaip balaną, kol iš svajonių ir perspektyvų liko vien prisiminimai. Nebijokite, kad šis naujasis restoranas susijęs su medžiokle: viskas subtilu ir didelės lokių iškamšos nebaugins nei jūsų, nei draugės. Nedidelės salės reiškia, kad bus pakankamai privatu, nesijausite lyg išėję į sceną, kur visi į jus spokso. Šis restoranas didžiuojasi žvėriena, bet meilės maistas yra austrės, kitokios jūrų gėrybės ir žuvis. Prie jų derės baltasis vynas: tai irgi gerai, nes draugei nereikės nerimauti, kad dantys nusidažė raudonai. Sau, jei norite, galite pasiimti ir kepsnio. Juk norite.

Lietuvišku supratimu viešbučio restoranas niekada nebūna susijęs su romantika, bet tai neteisingas požiūris: viešbučiai pasąmonėje yra artumo, švelnumo ir sekso šventovės (rinkodaros specialistai pasakys, kad viešbučių reklamos fotografija visada subtiliai duoda užuominas apie erotinius nuotykius, nebent čia kalbėtume apie pigias nakvynės vietas prie greitkelio, kur daugiau kyla minčių apie baldus, pagamintus iš medžio drožlių plokštės, televizijos pultelius, iš kurių prieš jus buvę svečiai pavogė baterijas, ir tokio prastumo muiliukus, kad jų net lauktuvėms niekas neima).

Vienas geriausių viešbučio restoranų Lietuvoje – sostinėje naujame ir nebrangiame viešbutyje „Comfort Hotel“ esantis gurmaniškas restoranas „Time“. Trumpas valgiaraštis ir profesionalus vyno derinimas: net jei neišmanote apie vyną, draugė apie tai nieko nesužinos – su jumis padavėjas kalbės kaip su suprantančiu ir švelniai nukreips tinkamo pasirinkimo link. Ragaukite anties koją, tikrai neapsiriksite.

Jei būtų šiltas metų laikas, patarčiau ką nors prie jūros, bet ten dabar tik šaltas vėjas, ir geriausias Valentino dienos patiekalas Palangoje arba Nidoje gali būti iš degalinės atsivežti trikampiai sumuštiniai (nebūtinai taip ir bus, bet visada geriau būti pasiruošus – perrištas kaspinėliu sumuštinis, dar ir su širdutės lipduku, gali sukurti šventinę nuotaiką jūsų viešbučio kambaryje prie putojančio vyno iš artimiausios maisto prekių parduotuvės). Tačiau Valentino dieną, per kurią vakarieniauti norite tinkamame restorane, vis dėlto turbūt teks rinktis Vilnių.

Vienas gerų pasirinkimų romantiškam vakarui būtų Užupyje esantis „Sweet Root“ – išmaniai atrodantis prabangus maistas ir labai nedidelės porcijos yra kaip tik tai, ko reikia tokią dieną.

Mylimoji tikrai jums nesakys, kad yra persivalgiusi ir todėl visas švelnumas išgaravęs. Rinkitės tai, ką pataria virtuvės vadovas, ir pernelyg nesukite sau galvos. O po vakarienės galėsite smagiai pasivaikščioti po Užupį ir senamiestį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.