Keisčiausi afrodiziakai: nuo šunienos iki kobros kraujo

Austrės, šokoladas, avokadai, šparagai... Per amžius žmonija atrado daugybę afrodiziakų – maisto produktų, įžiebiančių aistrą ar suteikiančių galių lovoje.  Ir jeigu vieni jų mums visai priimtini, kiti gali atrodyti mažų mažiausiai atgrasūs. „The Daily Meal“ surinko keisčiausius afrodiziakus, kuriuos garbina skirtingų kultūrų atstovai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 13, 2015, 7:41 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 6:01 AM

Balutas

Balutas (filip., malaiz. „balut“ – „įpakuotas“) – virtas anties arba vištos kiaušinis, kuriame jau yra susiformavęs gemalas. Laikomas savotiška viagra vyrams, nes šiame kiaušinyje yra daug baltymų. Tikima, kad šis valgis suteikia daug energijos ir skatina aistrą.

Balutas verdamas panašiai kaip kietai virtas kiaušinis ir valgomas šiltas. Populiarus Filipinuose, Kambodžoje, Laose, Vietname, ir Kinijoje.

Šuniena

Pietų Korėjoje, kai kuriuose Azijos regionuose vyrai tiki, kad šuniena padeda įžiebti aistrą, suteikia jėgų miegamajame visai nakčiai. Korėjiečiai tiki: kuo minkštesnė mėsa, tuo geresnės meilės nakties jie gali tikėtis.

Fugu

Rizika, kurią kelia šios žuvies ragavimas, o taip pat jos skonis priverčia sparčiau plakti japonų širdį. Fugu – labai nuodinga žuvis, kurios nuodai stipresni už kalio cianidą. Tačiau tinkamai paruošta žuvis laikoma didžiausiu delikatesu.

Jaučio varpa

Sriuba, išvirta iš jaučio varpos, Jamaikoje laikoma didžiausiu afrodiziaku. Tikima, kad ji padidina vyrų lytinį pajėgumą. Į šią sriubą dedama ne tik jaučio varpa, bet ir bananų, morkų, paprikos, saldžiųjų bulvių, moliūgų.

Kobros kraujas

Kinijoje ir kai kuriose kitos Azijos šalyse kobros kraujas laikomas gėrimu, kuris padeda sparčiau varinėti kraują. Ir tiesiogine, ir perkeltine prasme.

Skruzdėlės

Kolumbijoje tam tikros rūšies skruzdėlės yra laikomos afrodiziakais, tad dažnai įteikamos kaip vestuvinė dovana. Skruzdėlėse yra daug baltymų ir mažai riebalų. Paprastai jos valgomos pakepintos.

Raganosio ragas

Sutrintas raganosio ragas yra laikomas afrodiziaku daugelyje Afrikos šalių, taip pat Kinijoje. Raganosis – jėgos ir galios įsikūnijimas, todėl tikima, kad rago milteliai padeda, kai vyrą užklumpa erekcijos sutrikimai. Nors pardavinėti šiuos afrodiziakus uždrausta, kai kurie vyrai įsigudrina jų gauti. Draudimai tiktai padidino jų kainą.

Ispaniškoji muselė

Tai vienas geriausiai žinomų afrodiziakų, naudojamų dar nuo Antikos laikų. Veiklioji medžiaga – kantaridinas – gaunama iš tam tikrų vabalų. Vyrų ir moterų organizme ši medžiaga veikia genitalijas, sukelia stiprų dirginimą ir deginimo jausmą, todėl genitalijos niežti ir ištinsta. Tačiau ispaniškosios muselės vartojimas kelia ir tam tikros rizikos.

Tigro varpa

Kinijoje ir kitose Azijos šalyse tigo penis laikomas galingu afrodiziaku. Paprastai iš jo verdama sriuba. Kinijoje šio afrodiziako pardavimas yra draudžiamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.