Užgavėnių tortas – iš 900 blynų

Net 900 lietinių blynų prireikė iškepti beveik 20 kilogramų sveriančiam Užgavėnių blynų tortui. Tokią dovaną Maisto bankui antradienį padovanojo „Iki“ prekybos tinklo kulinarijos centras.

Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

2015-02-17 14:15, atnaujinta 2018-01-12 23:19

Lietiniai blynai su varške tarsi kaladėlės buvo guldomi vienas šalia kito ir pertepami gardžiu varškės, grietinėlės ir karamelės kremu. Ant torto viršaus jo gamintojos tupdė spalvotas gėles, barstė spanguoles ir šilauoges.

Paaiškėjo, kad blynų tortą puošiančios geltonos, raudonos ir žalios gėlės pagamintos taip pat iš blynų. Maistiniais dažais nuspalvinti lietiniai, įdaryti saldžia varške ir surišti tarsi krepšeliai tampa nuostabia, mažojo valgytojo apetitą žadinančia puošmena.

„Iki“ Kulinarijos centro vadovė Aistė Rasmussen sakė, kad 900 lietinių blynų iškepti prireikė maždaug valandos. Mat ceche veikia moderni blynų kepimo mašina, kuri per valandą gali iškepti beveik 1000 lietinių. Per pamainą ceche pagaminama iki 6000 blynų. Lietuviai labiausiai vertina varške ir mėsa įdarytus lietinius. Todėl jų per mėnesį lietuviai nuperka per 30 tūkstančių. Kitokių – su sūriu, kumpiu, špinatais ar grybais nuperkama kiek mažiau.

Maisto banko Panevėžio padalinio vadovė Asta Čeponienė sakė, kad IKI padovanotas įspūdingo dydžio saldžių blynų tortas pradžiugins kelias vaikų globos organizacijas. Pusė torto keliaus į Panevėžio rajono Linkaučių vaikų globos namus. Kita skanėsto dalis papuoš Panevėžyje esančios organizacijos „SOS vaikai“ stalą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.