Prancūziška vakarienė suvienijo tūkstančius gurmanų

Įsivaizduokite vakarienę, kuri tą pačią dieną vyksta 150 šalių, joje dalyvauja 1300 virtuvės šefų, o dešimtys tūkstančių gurmanų ragauja prancūziškus patiekalus.

Akimirkos iš Prancūzijos ambasadoje surengtos vakarienės.<br>Organizatorių nuotr.
Akimirkos iš Prancūzijos ambasadoje surengtos vakarienės.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-03-27 15:55, atnaujinta 2018-01-08 03:20

Tokia vakarienė kovo 19-ąją vyko ir Vilniuje.  Pasaulinį prancūziškos gastronomijos renginį „Good France“ inicijavo žymusis prancūzų virtuvės šefas Alainas Ducasse ir Prancūzijos užsienio reikalų ministerija.

Tądien šventinį valgiaraštį pasiūlė dviejų restoranų Lietuvoje šefai – „Balzac“ virtuvės šefas Christian Mathis ir restorano „Verres en Vers“ šefas Gediminas Andriuškevičius, o Prancūzijos rezidencijoje vaišes suruošė pripažintas rezidencijos šefas Valius Čepanonis bei specialiai šia proga atvykę pagelbėti Darius Dabrovolskas bei Artūras Braslauskas.

„Kas geriausiai charakterizuoja prancūzišką virtuvę? Pirmiausia – vietiniai tam tikros kilmės bei tam tikrai vietovei būdingi produktai. Kraštovaizdžio įvairovė ir gausus produktų spektras padėjo sukurti didžiulę patiekalų įvairovę.

Prancūziška virtuvė yra persmelkta ne tik savos tradicijos, bet ir iš kitų kraštų atklydusių skonių. Būtent tai ją daro stiprią ir atvirą: gilios tradicijos šaknys padeda prancūzų virtuvei išlaikyti savąjį identitetą bei savitumą, o atvirumas padeda turtėti, tobulėti bei nuolat keistis“, – kalbėjo Prancūzijos ambasados reikalų patikėtinis Denis Pelbois.

Vakaro svečiai, ragaudami patiekalus, pasijuto tarsi mažoje išvykoje į Prancūziją. Jie ragavo šampano, ančių kepenėlių (foie gras), jūros gėrybių ir žuvų, karvelių su baravykais.  Vakarienei buvo patiekta ir garsiųjų sūrių bei konjako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.