Į kulinarinę avantiūrą buvo įtraukti ir žinomi žmonės

Sostinėje įsikūrusio gurmaniškų mėsainių restorano įkūrėjai meta iššūkį: vietoje tradicinio gėrimo – alaus – prie mėsainio siūlo rinktis tikrą šampaną!

Mėsainius su šampanu pirmieji išbandė žinomi žmonės, neabejingi gastronominiams atradimams.<br>Organizatorių nuotr.
Mėsainius su šampanu pirmieji išbandė žinomi žmonės, neabejingi gastronominiams atradimams.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-04-17 12:15, atnaujinta 2018-01-06 14:15

Pirmieji šiai gurmaniškai avantiūrai šventės „Burgers&Bubbles“ („Mėsainiai&Burbuliukai“) metu neatsispyrė šalyje žinomi žmonės.

Ketvirtadienio vakarą į Mėsinių gatvėje esantį restoraną „Le Butcher“ rinkosi žinomi gero maisto mėgėjai – šukuosenų meistras Valerijus Gigevič, dailininkė Jolita Vaitkutė, šokoladų kūrėjas Domantas Užpalis, atlikėja Dovilė Filmanavičiūtė, menininkas Denisas Kolomyckis, verslininkas Gediminas Petrauskas, plastikos chirurgas Renaldas Vaičiūnas ir kiti.

Specialiai šiai šventei restorano šefai Marcas d'Erceville ir Garethas Sandersonas sukūrė naują – „Duck Confit“ – mėsainį, kuris, įtariama, taps vienu lankytojų mėgstamiausių.

Mėsainis gaminamas iš žemesnėje nei įprastai temperatūroje keptos antienos, pagardinamas ekologiška kalendra, paskaninamas čili pipirų ir laimo sulčių padažu bei apibarstomas apelsinų žievelėmis. Toks antienos pateikimas atskleidžia egzotiškąją mėsos pusę, kurią dar labiau išgrynina idealiai tinkantis tikras „Veuve Cliquot“ šampanas.

Pasak vieno restoranų įkūrėjų iš Olandijos kilusio Bernie Ter Braako, gurmaniškus mėsainius skanauti su tikru šampanu pasaulyje įprasta jau dešimtmetį, todėl restorano savininkai nusprendė „Burgers&Bubbles“ šventę paskelbti ir Lietuvoje.

„Restorano svečiams siūlome tik aukščiausios rūšies mėsainius, pagamintus iš geriausių prieinamų produktų. Patys esame gurmanai, todėl negalime įsivaizduoti, kas gali būti geriau už aukščiausio lygio mėsainį ir jo skonį tobulai atskleidžiantį šampaną“, – kalbėjo p. Braakas.

Restorano savininkui antrino specialiai į šį renginį iš Latvijos atvykęs šampano žinovas Gintas Sniedze: „Prancūzijos šampano namams „Veuve Cliquot“ priklauso antras pagal dydį vynuogynas pasaulyje, esantis Šampanės regione. Derlių rankomis kasmet nuskina net 1000 darbuotojų, o vynuogės spaudžiamos iškart jas nurinkus vynuogių laukuose esančiuose 6 spaudimo centruose. Šampanas gaminamas tik iš Pinot noir, Chardonnay, Pinot Menuer rūšių vynuogių ir yra pačios aukščiausios kokybę. Pinot noir – dominuojanti vynuogė ir tai šampanui suteikia ypatingą, gaivų skonį.“

„Veuve Cliquot“ vizitine kortele tapęs šampanas „Brut Yellow Label“ maišomas iš 450 vyno rūšių. „Yellow Label“ ir „VC Rosé“ šampano rūšys rūsiuose brandinamos 30 mėnesių – dvigubai ilgiau nei įprastas šampanas. Ne veltui „Veuve Cliquot“ šampano namų šūkis skelbia: „Only one quality, the finest...“.

„Burgers&Bubbles“ vakarai restorane „Le Butcher“ vyks kiekvieną penktadienį. Mėgautis gurmaniškais mėsainiais ir gerti tikrą šampaną restorane nuo šiol bus dar smagiau – netrukus čia bus įrengta terasa, nuo kurios atsiveria nuostabus vaizdas į visuomet žmonių pilną Rūdininkų skverą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.