Paryžių apniko keista mada – gerti vyną iš kūdikių buteliukų

Vaikiški buteliukai – vietoje vyno taurių.<br>Nuotr. iš „Facebook“.
Vaikiški buteliukai – vietoje vyno taurių.<br>Nuotr. iš „Facebook“.
Vaikiški buteliukai – vietoje vyno taurių.<br>Nuotr. iš „Facebook“.
Vaikiški buteliukai – vietoje vyno taurių.<br>Nuotr. iš „Facebook“.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Jun 17, 2015, 12:16 AM, atnaujinta Nov 22, 2017, 12:52 AM

Monmartro gatvelėje – nedidelis jaukus restoranas, nuo seno garsėjantis fondiu patiekalais. Tačiau pastaruoju metu jis traukia ne geru maistu, o keista pramoga – lankytojams vynas pateikiamas ne taurėse, o vaikiškuose buteliukuose su čiulptukais.

Kas vakarą prie ilgų stalų „Refuge des Fondues“  restorane susirenka kelios dešimtys lankytojų – žmonių tiek daug, kad be išankstinės registracijos čia nepateksi. Visi jie užkandžiauja, bendrauja, kartkartėmis susidauždami vyno sklidinais vaikiškais buteliukais su čiulptukais.

Kas tai? Nauja Paryžiaus mada, kuria užsikrėtė ir kitas baras, į vaikiškus buteliukus ėmęs pilstyti kokteilius, ir dabar taip pat neatsiginantis lankytojų?

Socialiniuose tinkluose netruko atsirasti pašaipios kritikos ar nuoširdaus pykčio. „Kažkoks košmaras. Įsivaizduokite minią suaugusių žmonių, kurie vakarieniauja ir geria iš vaikiškų buteliukų, apsimesdami, neva tai visiškai normalu! Bet tai nenormalu“, – piktinosi viena moteris.

„Tai blogiausias mano pamatytas vaizdas Paryžiuje, – pamatytu vaizdu piktinosi kita. – Stovėjau prieš restorano duris penkias minutes ir niekaip negalėjau suprasti – gal čia vyksta kokios nors komedijos filmavimas? Suaugę žmonės tarsi kūdikiai kuo ramiausiai gėrė iš vaikiškų buteliukų, ir vaizdavo, kad viskas gerai. Netrukus turbūt ir čiulptuką pasiūlys“.

Panašu, kad restoranų savininkai pastaruoju metu lankytojus siekia pritraukti ne tik geru maistu – kai kurie jų įvairių netikėtų maisto pateikimo būdų. Kai kuriuose Didžiosios Britanijos restoranų jau keletą metų maistas pateikiamas ne lėkštėse, o, pavyzdžiui, kastuvėliuose, vaikiškuose kibirėliuose ar net batuose.

Sukilę valgytojai netgi inicijavo akciją „Grąžinkite mums lėkštes“, kurioje pašiepia keistus maisto pateikimo būdus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.