Kinas iš Klaipėdos siekia pavergti Vilniaus gurmanų širdis

Kinų senovės išmintis byloja: teisingai paruoštas maistas gydo. Nepaneigsi. Tai patvirtina meilė ir pagarba kinų maistui visame pasaulyje, suvienijusi visus sveiko ir gurmaniško maisto entuziastus. Tūkstantmečius skaičiuojanti Kinijos kulinarijos istorija – tai nuolatinio unikalaus meno  tobulinimas, paremtas filosofiniais kinų medicinos ir geros savijautos principais.

Naujas kiniškų patiekalų restoranas siūlo ne tik gardų maistą, bet ir jaukią aplinką.
Naujas kiniškų patiekalų restoranas siūlo ne tik gardų maistą, bet ir jaukią aplinką.
Naujas kiniškų patiekalų restoranas siūlo ne tik gardų maistą, bet ir jaukią aplinką.
Naujas kiniškų patiekalų restoranas siūlo ne tik gardų maistą, bet ir jaukią aplinką.
Naujas kiniškų patiekalų restoranas siūlo ne tik gardų maistą, bet ir jaukią aplinką.
Naujas kiniškų patiekalų restoranas siūlo ne tik gardų maistą, bet ir jaukią aplinką.
Naujas kiniškų patiekalų restoranas siūlo ne tik gardų maistą, bet ir jaukią aplinką.
Naujas kiniškų patiekalų restoranas siūlo ne tik gardų maistą, bet ir jaukią aplinką.
Naujas kiniškų patiekalų restoranas siūlo ne tik gardų maistą, bet ir jaukią aplinką.
Naujas kiniškų patiekalų restoranas siūlo ne tik gardų maistą, bet ir jaukią aplinką.
Naujas kiniškų patiekalų restoranas siūlo ne tik gardų maistą, bet ir jaukią aplinką.
Naujas kiniškų patiekalų restoranas siūlo ne tik gardų maistą, bet ir jaukią aplinką.
Naujas kiniškų patiekalų restoranas siūlo ne tik gardų maistą, bet ir jaukią aplinką.
Naujas kiniškų patiekalų restoranas siūlo ne tik gardų maistą, bet ir jaukią aplinką.
Naujas kiniškų patiekalų restoranas siūlo ne tik gardų maistą, bet ir jaukią aplinką.
Naujas kiniškų patiekalų restoranas siūlo ne tik gardų maistą, bet ir jaukią aplinką.
Daugiau nuotraukų (8)

lrytas.lt

Jul 2, 2015, 7:13 PM, atnaujinta Oct 28, 2017, 7:19 AM

Kaip sako Kantono virtuvės restorano „Yumcha“ vadovas ir įkūrėjas Vsevolodas Vanas, ši virtuvė – tai ne receptų ir rekomendacijų rinkinys, o iki smulkmenų apgalvota žmogaus sveikatos stiprinimo ir atkūrimo sistema, kurią pajusti ir ja gardžiuotis gali visi vilniečiai ir miesto svečiai.

„Turbūt ne vienas tikro ir gero maisto mėgėjas sutiktų, jog sveikas maistas yra ir skanus. Lietuviai pripratę matyti kinų restoranus bene kiekviename mieste ir kiekvienoje gatvėje, tačiau ar juose pagaminti patiekalai sveiki – nežinoma. Daugelis lietuvių yra ragavę mandžiūrų, Šiaurės Kinijoje paplitusios tradicinės virtuvės patiekalų, tačiau Kantono virtuvės – ne taip dažnai.

Maisto ruošos tradicijos ir papročiai – viena stipriausių Kinijos kultūros pusių, tad atidarydami šį restoraną, siekėme supažindinti su kruopštumu bei aukštais kokybės standartais pasižyminčiu maistu“, – teigė V. Vanas.

Reikia nepamiršti: vieningos kinų virtuvės nėra – ją sudaro 14 žinomiausių tradicinių virtuvių, tarp jų – Pekino, Šanchajaus, Kantono, Sičuano ir kitos.  Kinų maistas taip pat skirstomas į dvi priešingas ir viena kitą papildančias dalis „fan“ ir „cai“.  Restorano vadovas įsitikinęs, jog autentišką „fan“ ir „cai“ efektą galima pasiekti bet kuriame pasaulio krašte, įskaitant ir Lietuvą – reikia tik turėti tinkamą keptuvę, aštrų peilį  ir kaitrią ugnį.

„Malonumui, džiaugsmui skirtą maistą gaminame Lietuvoje. Juokauju, jog ir pats esu užaugintas čia, mat esu tikras klaipėdietis.

Man, kaip kinui, labai svarbu pasirūpinti, jog tik gardžiausios jūros gėrybės, daržovės, prieskoniai atkeliautų ant mūsų klientų stalo.

Virtuvėje dirba tik savo srities profesionalai – vyriausias šefas Gil Germo Deoquino yra dirbęs prabangiausiame Dubajaus viešbutyje „ Burj Al Arab Jumeirah“ Kantono virtuvės šefu. Mūsų restorano specializacija – gardus, sveikas maistas, kuris ne tik malonus akiai, gomuriui, bet ir paliečia kiekvieno širdį.

Ne veltui valgiaraštyje matyti daug „Dim Sum“ užkandžių, net jų pavadinimas lietuviškai reiškia „liesti širdį“. Tad tie, kurie vis dar abejoja, jog kokybiško kinų maisto Lietuvoje surasti sunku, užsuka čia įsitikinti. Beje, galime ir nustebinti – visi jūros gėrybių „Dim Sum“, laikomi afrodiziaku, šie patiekalai patiks ir tiems, kurie išsiilgę egzotikos“, – teigė „Yumcha“ restorano vadovas.

„Kaip ir visuose restoranuose, saviškiame irgi turime ir laikomės tam tikrų taisyklių, kurios skiriasi nuo įprastų lietuviškos virtuvės ypatumų. Pirma – naudojami tik geri, termiškai apdoroti produktai, antra – maistas gaminamas rankomis, keptas ir garintas maistas ruošiamas ant kaitrios ugnies vos 1-2 minutes, tad vitaminai nespėja „numirti“, išlieka visos gerosios savybės, mikroelementai.

Trečia – kiekviena patiekalo sudedamoji dalis ruošiama atskirai, ketvirta – įvairių prieskonių, žolelių, padažų naudojimas, jų beje, kinų virtuvėje naudojama per 300 rūšių. Na ir penkta taisyklė –  komponuoti patiekalo sudėtį pagal kvapą, spalvą ir skonį. Tikiu, jog tai neįprasta – bet išmėginti labai rekomenduoju“, – patarimais dalijosi V. Vanas.

Pasak jo, maistas yra pagrindinis dalykas, kodėl verta užsukti į šį restoraną, tačiau ne vienintelis.

„Įdėjome daug pastangų, jog kiekvienas užsukęs čia jaustųsi ypač maloniai. Esame įsikūrę pačioje senamiesčio širdyje, taip pat esame pasiruošę vasarai – žinome, jog vilniečiai ir miesto svečiai, labai mėgsta lauko terasas, ilgus pasisėdėjimus, tad galime nustebinti ne tik gurmanišku maistu, bet ir išskirtiniu interjeru“, – nusišypsojo V. Vanas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.