Lietuviškam sūriui – aukščiausi užsienio gurmanų įvertinimai

Išskirtiniam lengvam, maloniam, salstelėjusiam „Rokiškio GRAND“ sūrio skoniui neatsispyrė net patys išrankiausi pasaulio gurmanai.

Sūrį mėgsta visų šalių gurmanai.<br>123rf nuotr.
Sūrį mėgsta visų šalių gurmanai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 7, 2015, 10:55 AM, atnaujinta Oct 27, 2017, 2:51 PM

Tarptautinis skonio ir kokybės institutas (iTQi) šį lietuvišką kietąjį sūrį prestižiniuose „Superior Taste Award 2015“ apdovanojimuose įvertino netgi dviem auksinėmis žvaigždėmis.

Pagal „Michelin“ kokybės standartus toks įvertinimas itin aukštas ir garbingas.

Briuselyje įsikūrusi lyderiaujanti pasaulinė organizacija iTQi kasmet organizuojamuose unikaliuose adovanojimuose vertina ir remia tik ypatingo skonio kokybiškus maisto produktus ir gėrimus.

iTQi instituto vertinimo komisijos nariai – iš penkiolikos prestižiškiausių pasaulio kulinarų ir someljė asociacijų išrinkti virtuvės vadovai, maisto ekspertai ir someljė.

Jų nešališko ir visų pripažįstamo verdikto kasmet nekantriai laukia maisto ir gėrimų gamintojai iš daugiau nei 120 pasaulio šalių.

Išrankiąją iTQi vertinimo komisiją gintaro spalvos „Rokiškio GRAND“ sūris sužavėjo savo skonio savybėmis, tekstūra ir net kvapu.

Ypatingo skonio „Rokiškio GRAND“ sūris priskiriamas itališkųjų granapadanų grupei. Tokius sūrius gaminti – itin sudėtingas procesas, kuriam reikia skirti daug laiko, žinių ir investicijų. Todėl šiuos sūrius gaminti drįsta tik labai aukšto lygio įmonės.

AB „Rokiškio sūris“ kietajam sūriui gaminti naudoja tik aukščiausios kokybės lietuvišką pieną, o nokina jį pagal itališkųjų granapadanų tipo sūrių technologiją. Tai sūris, pagamintas Lietuvoje, o subrendęs Italijoje.

Išraiškingo skonio „Rokiškio GRAND“ sūris – geras kalcio šaltinis. Be to, jis nėra riebus (vos 37 proc.) ir neturi laktozės, tad juo mėgautis gali ir vaikai, ir suaugusieji, ir tie, kurių organizmas netoleruoja šviežių pieno produktų.

Subtilaus elegantiško skonio „Rokiškio GRAND“ sūris puikiai tinka ir kaip užkandis, ir kaip pikantiškų salotų, sriubų, picų priedas. Su šio kietojo sūrio įdaru gaminami net šokoladiniai saldainiai, o virtuvės meistrai, panaudodami granapadaną, gali kurti ypač gardžius gurmaniškus patiekalus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.