Kur uostamiestyje paragausite geriausių midijų?

Viena pirmųjų „Mėmelio žirafų“ recenzijų buvo skirta restoranui „Rozmarinas“. „Jie ruošia midijas?! Būtinai reikėjo tai paminėti!“ – taip sureagavo vienas pažįstamas, paskaitęs recenziją ir nuotraukoje pamatęs midijų lėkštę.

Midijos česnakiniame baltojo vyno ir grietinėlės padaže su bulvytėmis – daugelio mėgstamas patiekalas.<br>123rf nuotr.
Midijos česnakiniame baltojo vyno ir grietinėlės padaže su bulvytėmis – daugelio mėgstamas patiekalas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Mėmelio žirafos“ (mzirafos.lt)

Jul 13, 2015, 6:00 PM, atnaujinta Oct 26, 2017, 10:09 AM

Taigi, kur Klaipėdoje galima pavalgyti daugelio pamėgtų midijų? Ir kur jos pačios pačiausios?

1) Pradėkime nuo jau minėto „Rozmarino“ (viešbutis „Old Mill Hotel“, Žvejų 22, Klaipėda). Midijos čia teikiamos baltojo vyno ir grietinėlės padaže (kaip ir visur Klaipėdoje, kur teko ragauti midijų). Kaip ir priklauso, prie midijų atneša bulvyčių.

Tiesa, bulvytės ne visai „true“ – tiekiamos prie midijų jos turėtų būti riebesnės ir žymiai storiau supjaustytos. Nors „Rozmarino“ bulvytės ir nėra ypatingos, bet ir nėra labai prastos. Šiaip, jau vien tai, kad prie midijų siūlo bulvyčių, nusipelno pagyros, mat kitur Klaipėdoje šie moliuskai teikiami su baltos duonos riekele.

Svarbiausias dalykas, be abejo – midijų padažas. Šioje vietoje jis vėlgi nėra kažkoks labai ypatingas, bet nieko blogo pasakyti irgi negaliu: pakankamai tirštas, gana ryškaus skonio.

Porcijos dydis – taipogi pagirtinas (plius nepamirškite bulvyčių! Tad tikrai neliksite alkani:) )

Kaina – visai maloni – apie 6,50 euro.

Mano įvertinimas: labai gerai! 4+ iš 5.

2) Restorane „Vanilinis dangus“, kurį rasite šiauriniame Klaipėdos pakraštyje (Liepojos 7a, Klaipėda), midijos kainuoja dar pigiau – iki 5,50 euro. Tiesa, ir porcija kiek mažesnė (tačiau vis tiek pakankamai didelė).

Kaip jau minėjau, iš visų Klaipėdoje aplankytų „midijinių“ vietų, bulvytes duoda tik „Rozmarine“ – „Vaniliniame danguje“ vietoj jų gausite porą apskrudintų baltos duonos riekelių, kurios visai skaniai susivalgo su šalia pateikiamu česnakiniu/žolelių sviestu (nemokamas priedas :) ).

Midijų padažas galėtų būti tirštesnis, tačiau nėra ir itin skystas, skonio irgi pakanka.

Mano įvertinimas: turint omenyje kainos ir kokybės santykį, už midijas duočiau 4 iš 5.

3) Ypatingu kainos ir kokybės santykiu visada pasižymi restoranas „Biskvitas“, už itin nedidelius pinigus siūlydamas visai skanius ir gražiai pateiktus patiekalus. Tačiau midijos – tikrai nėra tas patiekalas, kuris galėtų tapti šio restorano vizitine kortele.

Tiesą pasakius, nors čia midijos ir nėra nevalgomos, visgi tai vienas labiausiai nenusisekusių šio restorano patiekalų (na, arba man tiesiog nepasisekė su pamaina virtuvėje :) ). Padažas – per skystas, ir nors česnakus jame vertinčiau teigiamai, bet ant viršaus tarkuotas sūris netinka.

Šiaip tai, esu labai geros nuomonės apie „Biskvitą“, tad prie midijų pateikta per pusę perpjauta ir orkaitėje padžiovinta balto stačiakampio batono (!!!) riekė net nustebino.

Kita vertus, o ko norėti už nepilnus 4,5 euro?:) Žodžiu, midijos „Biskvite“ tikrai nėra nevalgomos, bet Klaipėdoje yra ir žymiai geresnių vietų paskanauti šio patiekalo.

Mano įvertinimas: 3 iš 5.

4) Kol kas skaniausios Klaipėdoje mano ragautos midijos – restorane „Monte Cristo“ (S. Šimkaus 14, Klaipėda). Ko gero, tai nestebina, nes šio restorano specializacija kaip tik ir yra žuvis ir jūros gerybės. Ir, patikėkit, šiuos dalykus gaminti jie tikrai moka!

Padažas – tirštas (net labai tirštas!), aromatingas, ryškaus skonio (tačiau tas skonis yra gerai subalansuotas ir neužgožia pačių midijų skonio), o midijos – didelės ir gražios:) Šalia – paskrudinta balta duona, užtepta kokybišku, ryškaus skonio žolelių ir česnakų sviestu.

Kaina – didžiausia šioje apžvalgoje – 9 eurai, bet šios midijos vertos to. Tiesa, porcija nėra labai didelė, bet kitaip ir nesitikėjau, nes „Monte Cristo“ – restoranas tikrąja to žodžio prasme, ir porcijos čia restoraniškai nedidelės. O, beje, padažas toks tirštas, kad patiekalas nors ir nedidelis, bet labai sotus.

Mano įvertinimas: 5 iš 5 . O jeigu prie midijų duotų bulvyčių – riebių ir storai supjaustytų, kaip Belgijoje – duočiau 5 su pliusu arba net su dviem pliusais :)

5) Naujausia mano atrasta midijas siūlanti vieta Klaipėdoje – restoranas „Skandalas„ (I.Kanto g. 44, Klaipėda). Midijos čia man sukėlė dviprasmes emocijas. Pradėsiu nuo pozityvių dalykų.

Midijas „Skandale“ teikia su balta skrudinta duona arba su bulvytėmis – galima pasirinkti. Be abejo, renkuosi bulvytes!:) Jos kažkiek per sausos, tačiau teisingai (storai) supjaustytos ir pateiktos. Apskritai, jau vien faktas, kad gali rinktis – duona arba bulvytės – vertas pagyrimo!

Pačios midijos pateikiamos katile, kaip ir priklauso. Tad „Skandalo“ komanda pelno dar vieną tašką! (šią vietą reikėjo perskaityti sporto komentatoriaus intonacija).

Kaip žinia, svarbiausia šio patiekalo dalis (aišku, po pačių midijų) – padažas. Ir čia jau prasideda tos dviprasmės emocijos. Patiko, kad padaže, kuris šiaip tai buvo visai skanus, gausu visokio gėrio: smulkintų svogūnų, česnakų, žolelių ir net pomidorų! Tačiau pats padažas, mano nuomone, nepakankamai tirštas ir net nelabai vientisas. Panašu, kad grietinėle bandė trauktis į gabaliukus.

Porcija didelė, bet tas dydis kažkoks nelabai patogus. Vienam greičiausiai bus per daug (ypač suvalgius prieš tai užkandį), dviem – per mažai (net ir suvalgius prieš tai užkandį).

O liūdniausia šio atsiliepimo vieta – patiekalo kaina, siekianti 10,50 euro (2015-ųjų liepa).

Jei ne tokia tikrai nemaža kaina, „skandalingas“ midijas vertinčiau 4 balais iš 5. Tačiau kaina aiškiai rodo į kokį lygį yra taikoma … ir nepataikoma. Ypač kai prie midijų net šlapių servetėlių/rankšluostėlio/vandens su citrina neatneša rankoms nusivalyti prieš valgį ir po…

Tad rašau 3+ iš 5.

Ar teko ragauti midijų kurioje nors iš šių vietų? Kokie jūsų įspūdžiai?

Šaltinis – „Mėmelio žirafos“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.