Dvi gaivios naujienos saugantiems sveikatą

„Vaikeli, juk žinai, aš negaliu valgyti ledų“, – suplojo rankomis mano močiutė, kai nuvežiau jai dėžutę gaivaus deserto. Nors ir kaip močiutė mėgsta ledus, jau seniai jų nevalgo, mat serga cukriniu diabetu. Tačiau nauji ledai „No sugar added“ („Be cukraus“) padėjo jai prisiminti užmirštą skonį. Vos paragavusios ledų močiutės veidą nutvieskė palaima.

Ledų gamintoja DADU pasirūpino, kad šaldančiu desertu karštą vasaros dieną galėtų mėgautis ir tie, kurie iki šiol vengė ledų dėl cukraus, ir tie, kurie atsisakė pieno produktų dėl juose esančios laktozės.
Ledų gamintoja DADU pasirūpino, kad šaldančiu desertu karštą vasaros dieną galėtų mėgautis ir tie, kurie iki šiol vengė ledų dėl cukraus, ir tie, kurie atsisakė pieno produktų dėl juose esančios laktozės.
Leduose „DADU No sugar added“ visai nėra pridėtinio cukraus.
Leduose „DADU No sugar added“ visai nėra pridėtinio cukraus.
Naujajame vaniliniame plombyre nėra laktozės, kurios netoleruoja net trečdalis gyventojų.
Naujajame vaniliniame plombyre nėra laktozės, kurios netoleruoja net trečdalis gyventojų.
Daugiau nuotraukų (3)

lrytas.lt

2015-07-20 09:00, atnaujinta 2017-10-25 04:57

Ledų gamintoja DADU pasirūpino, kad šaldančiu desertu karštą vasaros dieną galėtų mėgautis ir tie, kurie iki šiol vengė ledų dėl cukraus, ir tie, kurie atsisakė pieno produktų dėl juose esančios laktozės. Leduose „DADU No sugar added“ visai nėra pridėtinio cukraus, o naujajame vaniliniame plombyre – laktozės, kurios netoleruoja net trečdalis gyventojų.

„DADU No sugar added“ pagaminti iš pieno ir sviesto – juose nėra augalinių riebalų, todėl šis skanėstas atitinka plombyrui keliamus reikalavimus. Be to, šie ledai yra papildyti kalciu (100 g ledų – beveik trečdalis dienos normos), iš jūrinių dumblių išgautu magniu ir skaidulomis.

Šis šaltasis gardėsis pasaldintas tiktai geraisiais saldikliais – steviolio glikozidu, išgautu iš Pietų Amerikoje augančių žolių stevijų (Stevia rebaudiana Bertoni) ir saldiklio maltitolio.

Stevijos – graižažiedžių šeimos daugiamečiai krūmai. Jų lapais daugybę metų saldinama arbata, maistas. Stevijos 200 kartų saldesnės už cukrų, tačiau jos turi ir kitokių vertingų savybių – jų lapai nuo seno naudojami kaip priemonė širdies ligoms, nutukimui gydyti, padidėjusiam kraujospūdžiui, rėmeniui ir šlapimo rūgšties kiekiui organizme mažinti.

Kitas saldiklis – maltitolis – gaunamas iš natūralių grūdinės kilmės produktų.

Jis lėtai virškinamas ir nevisiškai pasisavinamas, todėl nesukelia didelio gliukozės padidėjimo kraujyje. Šio saldiklio leidžiama norma sergantiesiems cukriniu diabetu yra didesnė nei kitų cukraus pakaitalų.

Štai todėl ledai „DADU No sugar added“ gali tapti mėgstamiausiu šaltuoju desertu tiems, kurie serga cukriniu diabetu.

O tie, kurie netoleruoja laktozės, jau pastebėjo naująjį DADU vanilinį plombyrą be laktozės. Net 34 procentai Lietuvos gyventojų netoleruoja pieno produktų – jiems trūksta pieno cukrų laktozę skaidančio fermento. Suvalgius pieno produktų juos užklumpa įvairūs virškinimo sutrikimai – pykinimas, pilvo pūtimas, spazmai, viduriavimas, kiti nemalonūs simptomai.

Jų baimindamiesi žmonės net atsisako pieno produktų, nors jie apdovanoja gausybe naudingų maisto medžiagų – baltymais, riebalais, angliavandeniais, mineralais ir vitaminais.

Nebūtina jų visiškai atsisakyti! Alternatyva – pieno produktai be laktozės.

DADU plombyras be laktozės paliks tiktai gerus prisiminimus – nebus jokių nemalonių simptomų, o burnoje dar ilgai liks tikro vanilės plombyro skonis. Paskanauti šių ledų vertėtų ir tiems, kurie nesusiduria su laktozės netoleravimo problema, – jiems patiks šio plombyro riebumas (100 g – 14,5 proc.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.