Jonavos gimtadienyje – rekordinio dydžio nealkoholinis kokteilis

„Vienais metais Jonavos miesto šventę „nuplovė“ didžiulė liūtis, o šiandien ją „pakrikštijo“ rekordinis karštis“, – juokavo jonaviečiai, šeštadienį susirinkę švęsti Jonavos miesto 265 metų jubiliejaus.

Rekordinio dydžio kokteilis buvo gaminamas akvariume.<br>G.Ramanausko nuotr.
Rekordinio dydžio kokteilis buvo gaminamas akvariume.<br>G.Ramanausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Vilčinskienė (jonavoszinios.lt)

2015-08-09 11:05, atnaujinta 2017-10-21 10:39

Paaugliško amžiaus Jonavoje šeštadienį buvo užfiksuoti du rekordai – termometro stulpelis pakilo virš 34 laipsnių šilumos, o miesto Ramybės skvere buvo pagamintas didžiausias nealkoholinis kokteilis.

Jei karščio rekordas jonaviečius vargino, tai antrasis – nealkoholinio kokteilio – džiugino. Jonavos socialdemokratinio jaunimo sąjungos organizuota nealkoholinio kokteilio gamyba sukvietė ne tik gausų būrį jonaviečių – juo susidomėjo ir rekordus fiksuojanti agentūra „Factum“.

Nealkoholinis kokteilis buvo gaminamas akvariume, kurio talpa – 120 litrų. Rekordą jonaviečiai bandys užregistruoti agentūroje „Factum“ ir sieks, kad jis būtų pripažintas oficialiu Lietuvos rekordu.

Šiemet miesto šventė vyko skirtingose miesto erdvėse – Ramybės skvere, Santarvės aikštėje ir Joninių slėnyje.

Dar vienas išskirtinių šventės akcentų – iš sostinės atvykę raitosios policijos pareigūnai, jonaviečiams pristatę parodomąją programą.

Į savo erdves jonaviečius kvietė Vaikų ir jaunimo visapusiško lavinimo centras, studija „Deko Resto“, sutrikusio intelekto žmonių grupė „Viltis“, Liberalų sąjūdis, Lietuvos kariuomenės MPB „Geležinis vilkas“, jaunimo organizacija „Darbas“, Jonavos automobilių sporto klubas „Žaibelis“ ir vairavimo mokykla „Rigveda“, Jaunųjų konservatorių lygos Jonavos skyrius ir kitos Jonavoje veikiančios organizacijos.

Jonavoje viešėjo ir svečiai iš Šiaulių rajono Naisių, vyko kraujo donorystės akcija.

Ramybės skvere jonaviečiai varžėsi lauko šachmatų ir šaškių turnyruose, kitose sportinėse rungtyse. Pirmą kartą organizatoriai atsisakė prekybinės mugės, mat šventė vyko skirtingose miesto vietose.

Tradiciškai Jonavos įmonės ir organizacijos susibūrė šventinei eisenai „Mes mylim Jonavą“. Šventės metu pasveikinta iš šių metų Jonavos šviesuolė Veronika Gabužienė. Ją sveikino Susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius.

Įmonės „Jonavos paslaugos“, „Jonavos šilumos tinklai“ ir „Jonavos vandenys“ gimtadienį švenčiančiai Jonavai padovanojo Jonažolių skverą, tad šventės metu buvo perkirpta simbolinė juostelė.

Vakare Joninių slėnyje jonaviečiams koncertavo solistai G.Bigenytė ir M.Gilys, V. ir V. Tarasovai, grupės „Pinup Girls“, „Liūdni slibinai“ „El Fuego“. Bendram šokiui – flashmob'ui – jonaviečius pakvietė šokių studija „Šok ir Tu“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.