Druskininkuose iškeptas šakotis – pasaulio rekordininkas

Šios vasaros pradžioje šalia Druskininkų esančiame Jaskonių kaime iškeptas šakotis pateko į Guinnesso rekordų knygą. Milžinišką šakotį iškepusios įmonės „Romnesa“ vadovas Romualdas Spulis jau gavo tai patvirtinantį sertifikatą.

3,7 metrų aukščio šakotis dabar saugomas muziejuje.<br>M.Rafanavičiaus nuotr.
3,7 metrų aukščio šakotis dabar saugomas muziejuje.<br>M.Rafanavičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

alytusplius.lt

Aug 13, 2015, 2:52 PM, atnaujinta Oct 20, 2017, 6:01 PM

3,7 metro aukščio šakotis saugomas Jaskonyse įkurtame pirmajame visoje Rytų Europoje šakočių muziejuje. Daugiau kaip prieš metus šakočių karaliumi vadinamas verslininkas Romualdas Spulis Druskininkuose pradėjo siūlyti konditerinę pramogą – paradomąjį šakočių kepimą. Senojo Jaskonių malūno vietoje įkurta „Romnesa“ sėkmingai vysto veiklą, o pavasario pabaigoje įgyvendino bendrą su Savivaldybe idėją – Kurorto šventės metu iškepė didžiausią pasaulyje šakotį ir pateko į pasaulinius rekordus fiksuojančią Guinnesso rekordų knygą.

Rugpjūčio pradžioje verslininkas gavo tai patvirtinantį sertifikatą. Siekti šio rekordo verslininką paskatino Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas, pamatęs UAB „Romnesa“ 2008 metais iškeptą didžiausią Lietuvoje šakotį. Pasak mero R. Malinausko, Druskininkuose geranoriškai sutinkami visi, norintys čia dirbti, realizuoti sumanymus.

„Džiugina tai, kad kurortas patrauklus ne tik poilsiautojams, bet ir investuotojams, o veiklūs verslininkai nestokoja išradingų idėjų. R. Spulis atgaivino senąjį Jaskonių malūną, o pavasario pradžioje padovanojo rekordą, kurio dėka Druskininkų vardas įrašytas Guinnesso rekordų knygoje“, – džiaugėsi meras. R. Spulis ne kartą yra sakęs, kad Druskininkus verslui pasirinko dėl itin palankių sąlygų verslui – restoraną ir šakočių kepimo cechą verslininkas įrengė per pusę metų, dar po aštuonių mėnesių šalia restorano iškilo kaimo turizmo sodyba „Ignė“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.