Nepakantumas garsiai valgantiems – genialumo ženklas

Tiesiog negalite pakęsti garsiai valgančio bendradarbio ar šeimos nario, ypač kol dirbate? Tuomet jus tikriausiai paguos faktas, kad toks nepakantumas gali būti ženklas, kad, tiesą sakant, esate genijus.

Nesugebėjimas toleruoti pašalinių aplinkos garsų yra dažnai sutinkamas bruožas tarp kūrybingų ir talentingų žmonių.<br>123rf nuotr.
Nesugebėjimas toleruoti pašalinių aplinkos garsų yra dažnai sutinkamas bruožas tarp kūrybingų ir talentingų žmonių.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 27, 2015, 6:49 PM, atnaujinta Oct 18, 2017, 2:20 PM

Northwesterno universitete (JAV) atliktas tyrimas parodė, kad nesugebėjimas toleruoti pašalinių aplinkos garsų yra dažnai sutinkamas bruožas tarp kūrybingų ir talentingų žmonių.

Kaip rašo interneto portalas „The Telegraph“, mokslininkai ištyrė 100 žmonių, kurių per tam tikrą laiką buvo paprašyta atsakyti į tiek klausimų, kiek jie galėjo. Klausimai buvo netikėti.

Vėliau tyrimo dalyvių paprašyta atsakyti į „Kūrybinio pasiekimo klausimyną“, kur jie atsakinėjo apie savo kūrybinius pasiekimus dešimtyje sričių, tarp jų: vaizduojamuosiuose menuose, kūrybiniame rašyme, moksliniuose atradimuose ir kulinarijos mene.

Pastebėta, kad tie, kurių atsakymai buvo kūrybingiausi, dirbdami jautriausiai reagavo į pašalinius aplinkos garsus.

Pasirodo, kad polinkis netoleruoti pašalinių garsų išsivysto labai anksti ir tai yra nesąmoningas smegenų procesas.

Tai, kad nepakantumas tam tikriems garsams gali būti nuoroda į kūrybingumą, įrodo tokie genijai, kaip evoliucinės teorijos kūrėjas Charlesas Darwinas, rašytojai Antonas Čechovas ar Marcelis Proustas.

Jie nuolat nešiodavosi ausų kaištukus ir net savo miegamuosius aptaisydavo garsą izoliuojančiomis medžiagomis, kad kaip įmanoma labiau sumažintų išorinių garsų sklidimą, ypač darbo metu.

Parengė Giedrė Balčiūtė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.