Vyno šventės svečiai savo kojomis traiškys vynuoges

Rugsėjo 11-12 d. Kaune, svetingumo komplekse „Monte Pacis“ vyks antroji šviežiai traiškytomis vynuogėmis ir obuoliais kvepianti paroda-šventė „Vinalia rustica“.

Po vakarienės laukia žaismingas antrą kartą Lietuvoje vyksiantis vynuogių trypimo kojomis ritualas, kuriame galės dalyvauti ir visi norintys.<br>123rf nuotr.
Po vakarienės laukia žaismingas antrą kartą Lietuvoje vyksiantis vynuogių trypimo kojomis ritualas, kuriame galės dalyvauti ir visi norintys.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 7, 2015, 1:43 PM, atnaujinta Oct 17, 2017, 2:06 AM

Praėjusiais metais vykusioje šventėje apsilankė beveik pusė tūkstančio lankytojų. Dauguma, žinoma, kauniečiai, tačiau buvo svečių ir iš kitų Lietuvos bei kaimyninių šalių miestų. Svečiai lankė parodos dalyvių stendus ir degustavo natūralias sultis, vyną, medų, sūrį; taip pat su dideliu entuziazmu (vietos buvo užsakytos, galima sakyti, išgraibstytos iš anksto) dalyvavo paskaitose. Skambėjo gyva muzika, įvyko vynuogių traiškymas.

„Vinalia Rustica“ kviečia paaugusi – pažintiniame, saikingą vyno kultūrą puoselėjančiame renginyje dalyvaus ir savo produktus pristatys dar daugiau dalyvių: vyno importuotojai „Amka“, „Eugesta“,“ Filipopolis“, „Vyno guru“, gamintojai „Gintaro Sino vynas“, „Sakiškių alus“, „Sušvės midus“, „Gerėja sūris“, „Obuolių namai“. Į šventės programą įsilies akademinis jaunimas – Kauno kolegijos Maisto technologijos katedros dėstytojai su studentais parodos metu dalinsis žiniomis bei praktiniais patarimais apie inovatyvų obuolių panaudojimą gaminant įvairius gėrimus ir sultis.

Pirmą kartą Lietuvoje vyks parfumerijos ir vyno degustacija „7 parfumerijos ir vyno istorijos“, kurią pristatys parfumerijos žinovė Rimantė Budrytė – Kvietkauskienė ir somelje Indra Ramanauskienė.

„7 parfumerijos ir vyno istorijos“ – žaismingas ir intriguojantis potyris be rimtų taisyklių ir kanonų. Mokslo teiginiais tik remiamasi, bet nesivadovaujama. Kadangi iš pat pradžių pažeidžiama vienas iš profesionalios vyno degustacijos taisyklių – degustuotojai negali būti išsikvėpinę, nes aromatai trukdo vyno degustacijai.

Nei vyno, nei parfumerijos negalime pavadinti kasdieninio vartojimo preke, tačiau abu šie produktai plačiai vartojami, vis labiau domina savo turiniu. Vieni vyną ir/ar parfumeriją sureikšmina iki mokslinių ar filosofinių terminų, kiti visiškai ignoruoja. Šis renginys skirtas tiems, kas mėgsta, vartoja ir domisi abiem produktais.

Abi dienas vyks daug įvairių paskaitų ir ne tik apie vyną. „Lietuviško sūrio gamyba ir rūšys“, „Sakiškių alus – Lietuviškas craft alus“ ir kitos ne mažiau įdomios paskaitos-degustacijos. Šventės programa pasipildys ir pramogomis – „Šokių akademija“ mokys šokių, studija „SI“ nustebins originaliu dekoru, bus daug gyvai atliekamos muzikos – konceruos viena populiariausių dj-ų merginų Lietuvoje – DJ EMMA ir saksofonistas – Dario Kodek, grupė „Jazzyville“, taip pat bus transliuojamos krepšinio varžybos.

Rugsėjo 11 d. 20 val. Liepų alėjoje po atviru dangumi prie vieno ilgo žvakėmis nutvieksto stalo vyndarys Gintaras Sinas ir „Monte Pacis“ virtuvės vadovas Ernestas Viršilas patieks ypatingą vakarienę, kuri pakeis nuomonę apie Lietuvoje pagamintą uogų vyną. Šefas, naudodamas geriausius vietinius produktus, kurs pasaulio virtuvės tendencijas atspindinčius patiekalus, kuriuose pademonstruos ir atskleis rudens sezono valgiaraščio naujienas.

Po vakarienės laukia žaismingas antrą kartą Lietuvoje vyksiantis vynuogių trypimo kojomis ritualas, kuriame galės dalyvauti ir visi norintys.

Rugsėjo 12 d. 18 val. vakarienės „Midaus upės tekėjo“ metu bitininkas Erikas Augustinavičius pristatys ragavimui 4 rūšių  midų, šefas Ernestas Viršilas – vakarienę, kurioje pademonstruos, kad pasaulio virtuvė patiekalai gali derėti ir su archaišku gėrimu midumi. Tikimės, kad nustebins pvz. „Kunigaikščių“ ir avienos, specialiai paruoštų krevečių ir kadagiais praturtinto „Tradicinio“ midaus ir kiti deriniai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: pirma JAV siunta Ukrainai – dar šią savaitę