Žinomų vyrų vakarėliai – be alkoholio

Nuolatos ūžiantys vakarėliai, pristatymai, šventės – gyvenimo dalis. Tačiau net ir tai pabosta. O ar tikrai įspūdingo vakarėlio neatskiriama dalimi turi tapti taurės kilnojimas?

R.Valeikis ir P.Ratkevičius pirmenybę atiduoda sveikiems gėrimams.
R.Valeikis ir P.Ratkevičius pirmenybę atiduoda sveikiems gėrimams.
Matas Niparavičius savo kasdienybės neįsivaizduoja be sveikuoliškų gėrimų.
Matas Niparavičius savo kasdienybės neįsivaizduoja be sveikuoliškų gėrimų.
R.Valeikis: „Sveikas maistas ir gėrimai yra privaloma mano kasdienybės dalis“.
R.Valeikis: „Sveikas maistas ir gėrimai yra privaloma mano kasdienybės dalis“.
P.Ratkevičiui skaniausias kasdienis gėrimas – žalioji arbata su imbieru.
P.Ratkevičiui skaniausias kasdienis gėrimas – žalioji arbata su imbieru.
Daugiau nuotraukų (4)

lrytas.lt

Sep 9, 2015, 3:44 PM, atnaujinta Oct 16, 2017, 4:56 PM

Kaip teigia sveiką gyvenseną propaguojantys žmonės, alkoholis reikalingas tik tiems, kuriems nuobodu. Suradus mėgstamą veiklą ar užsiėmimą, vakarėlių metu gali prireikti tik paprasčiausio vandens ar sulčių.

Kaip pasakojo laidų vedėjas, rašytojas ir menininkas Rimas Valeikis, svarbiausia – nusiteikimas, jis vienintelis dalykas, kurio reikia, jog vakaras be alkoholio būtų toks pats turiningas ir įdomus.

„Niekam ne paslaptis, jog esu sveikos gyvensenos mylėtojas. Tad sveikas maistas ir gėrimai yra privaloma mano kasdienybės dalis. Nesu šventuolis, todėl teigti, jog gyvenu be jokio alkoholio – negaliu. Tačiau puikiai be jo apsieinu ir jo vakarėliuose ar draugų susitikimuose,  nepasigendu.

Mano nuomone, svarbiausia paneigti mitą, jog ne vienas pasisėdėjimas negali praeiti ar įsivažiuoti be alkoholio. Štai neseniai teko būti veganų vakarėlyje, jame ne tik, kad nevartojama alkoholio, bet valgomas tik augalinės kilmės maistas. Turėjome begalę smagios veiklos, įtraukiančių žaidimų – jie buvo puiki opcija  visiems susipažinti artimiau ir pabendrauti. Nebuvo reikalingas ir visiems įprastas taurės kilnojimas. Tad galiu drąsiai teigti, jog tai priklauso tik nuo požiūrio, bendravimo kultūros. Tarkime man, pats skaniausias gėrimas – šviežių apelsinų sultys. Jas renkuosi, kur kas dažniau, nei alkoholio stiklą“, – pasakojo Rimas.

Jam antrino ir Matas Niparavičius, kuris savo kasdienybės neįsivaizduoja be sveikuoliškų gėrimų. Jo įsitikinimu, alkoholis tikrai nėra pagrindinis atributas geram laiko praleidimui.

„Įprasta kiekvienos šventės metu svečiams patiekti alkoholio. Tai tapo visiška norma. O va nealkoholiniai gėrimai – kas kita. Esu įsitikinęs, kad norint gerai praleisti laiką, alkoholis tikrai nėra būtinas. Neapsvaigus pasilinksminti irgi galima labai sėkmingai.

Negana to, tai duoklė savo sveikam organizmui. Stengiuosi žiūrėti ne tik ką valgau, bet ką ir geriu. Tad norint sveikai maitintis, kokybiški ir sveiki gėrimai yra neatsiejama tokios mitybos dalis“, – teigė Matas.

„Nemeluosiu, geroje draugų kompanijoje tikrai paragauju stiklą vyno ar alaus. Tačiau paskutiniu metu tai darau vis rečiau. Atrandu kitokių gėrimų, kuriuos lygiai taip pat skaniai galima gurkšnoti, o, po to, nesukant galvos, ramiai sėsti už vairo. Paskutiniu metu vis dažniau ragauju tiesiog gerai išspaustas pomidorų sultis, su šiek tiek pipirų. Na, o jei norisi kokteilio, tam puikiausiai tinka nealkoholinis Mojito“, – pasakojo M. Niparavičius.

Rimą Valeikį ir Matą Niparavičių palaikė ir profesionalus treneris Paulius Ratkevičius. Anot jo, susibūrimai be alkoholio – tai kol kas retas, bet labai reikalingas renginių tipas.

„Man pačiam labai aktualu, jog šventė ar vakarėlis nebūtų paremtas alkoholinių kokteilių vartojimu. Renginys be alkoholio ir apskritai ši idėja skatina vartoti jo mažiau, pakeičiant jį į tokį pat skonį ar net geresnį turinčius, nealkoholinius gėrimus.

Man skaniausias kasdienis gėrimas – žalia arbata su imbieru, kurią gurkšnoju nuolat. Taip pat mėgstu šviežiai spaustų įvairių rūšių sulčių kokteilius. Juos ir rekomenduoju kiekvienam – jie suteikia energijos, žvalumo“, – patarimais dalijosi P. Ratkevičius.

Viena tokių sveikuoliškų ir smagių švenčių planuojama ir rugsėjo 12 dieną, Piano.lt terasoje, kur susiburs tikra sveikuolių kompanija.

Šventėje skambės Subtilu-Z“ džiazo, tango, estrados ir akademinės muzikos garsai, prasimankštinti kvies „Sveikas miestas“, į kroketo žaidimo subtilybes „Gera dovana“, o profesionalūs barmenai pademonstruos tikrą šou.

Nealkoholinių kokteilių idėją taip pat palaiko renginių organizatorė Kristina Kaikarienė, mados tendencijų žinovė Marija Palaikytė, fotografas Gediminas Žilinskas, modelis Simona Starkutė, dizainerė Indrė Kvedarienė ir kiti.

Į šventę kviečiami dalyvauti visi sostinės gyventojai ir miesto svečiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.