Jau trečius metus iš eilės rengiamame čempionate varžėsi net 5 profesionalūs virėjai, kurie buvo vertinami pagal kelis kriterijus: laikas, per kurį išgliaudomos austrės, jų nestandartinis ir išskirtinis pateikimas bei atlikimo technika, profesionalumas ir kokybė.
Austrės – tai dietinis, subalansuotas ir nekaloringas produktas, gausus baltymų bei angliavandenių. Austrės – tai gurmaniškas patiekalas, kupinas organizmui naudingų medžiagų. Jas tiesiai iš Prancūzijos į viešbutį likus valandai iki čempionato pradžios pristatė „Reaton“.
Prieš šių delikatesų geriausiai dera šampanas, kurį šiam vakarui parinko „JK gėrimų namai“.
Atidaryti austrės geldelę nėra taip paprasta. Tam reikia specialaus austrių atidarymo peiliuko, bei įgūdžių ir meistriškumo. Taip pat naudojama ir speciali pirštinė, tuo atveju jei peiliukas praslystų.
Savo patirtį ir sugebėjimus demonstravo virtuvės meistrai: Ričardas Leckas (restoranas „Juta Jazz“), Laurynas Bužinskas (restoranas „Grey“), Natas Beriozovas (restoranas „IMPERIAL“), Tadas Gailiūnas (restoranas „California tapas & Wine“) ir Justinas Kapkovičius. Pastarasis ir buvo pripažintas geriausiu bei įvertintas nugalėtojo titulu.
Čempionato dalyvius vertino trys kompetentingi komisijos nariai: diplomatinio etiketo specialistas Arminas Lydeka, vyno žinovė Rasa Starkus ir maisto kultūros žinovas, tinklaraštininkas Andrius Užkalnis. Sveikinimo žodį tarė ir viešbučio vadovas Olegas Vasinas.
Po rungčių vakaro svečiai buvo pakviesti į vieną iš viešbučio pobūvių erdvių, kur savo talentą demonstravo restorano „IMPERIAL“ virėjų komanda, vaišindama nuostabiais gurmaniškais patiekalais.