Pipirų degustacija suviliojo būrį įžymybių

Pirmadienio popietę Vilniuje, restorane „Sweet Root“ virtuvės profesionalams ir entuziastams pristatyta naujovė Lietuvoje – pietryčių Indijoje, Keralos regione, auginami „Tellicherry“ pipirai. Juos į Lietuvą importuojanti prieskonių gamintoja „Santa Maria“ pakvietė profesionalius virtuvės vadovus, restoranų savininkus bei geram maistui neabejingus verslo ir pramogų pasaulio atstovus į pirmą kartą surengtą pipirų degustaciją.

Pipirų degustacija pritraukė būrį įžymybių. G.Gurevičiūtė ir N. Marčėnaitė.<br>Organizatorių nuotr.
Pipirų degustacija pritraukė būrį įžymybių. G.Gurevičiūtė ir N. Marčėnaitė.<br>Organizatorių nuotr.
Vaišes ruošė (iš kairės) Deivydas Praspaliauskas, Artūras Braslauskas ir Justinas Kapkovičius.<br>Organizatorių nuotr.
Vaišes ruošė (iš kairės) Deivydas Praspaliauskas, Artūras Braslauskas ir Justinas Kapkovičius.<br>Organizatorių nuotr.
Pipirų degustacija pritraukė būrį įžymybių. G.Gurevičiūtė.<br>Organizatorių nuotr.
Pipirų degustacija pritraukė būrį įžymybių. G.Gurevičiūtė.<br>Organizatorių nuotr.
Pipirų degustacija pritraukė būrį įžymybių. I. Stasiulevičiūtė.<br>Organizatorių nuotr.
Pipirų degustacija pritraukė būrį įžymybių. I. Stasiulevičiūtė.<br>Organizatorių nuotr.
Pipirų degustacija pritraukė būrį įžymybių. J. Baltrukonytė.<br>Organizatorių nuotr.
Pipirų degustacija pritraukė būrį įžymybių. J. Baltrukonytė.<br>Organizatorių nuotr.
L. Radzevičienė ir A. Radzevičiūtė.<br>Organizatorių nuotr.
L. Radzevičienė ir A. Radzevičiūtė.<br>Organizatorių nuotr.
Pipirų degustacija.<br>Organizatorių nuotr.
Pipirų degustacija.<br>Organizatorių nuotr.
Vakaro svečiai.<br>Organizatorių nuotr.
Vakaro svečiai.<br>Organizatorių nuotr.
D. Praspaliausko keptos anties užkandis.<br>Organizatorių nuotr.
D. Praspaliausko keptos anties užkandis.<br>Organizatorių nuotr.
J. Kapkovičiaus lašiša su „Tellicherry“ pipirų plutele.<br>Organizatorių nuotr.
J. Kapkovičiaus lašiša su „Tellicherry“ pipirų plutele.<br>Organizatorių nuotr.
N. Marčėnaitė su draugu V. Palavinsku.<br>Organizatorių nuotr.
N. Marčėnaitė su draugu V. Palavinsku.<br>Organizatorių nuotr.
Pipirų degustacija.<br>Organizatorių nuotr.
Pipirų degustacija.<br>Organizatorių nuotr.
Rasa ir Arūnas Starkai.<br>Organizatorių nuotr.
Rasa ir Arūnas Starkai.<br>Organizatorių nuotr.
R. Šiušienė paruodšė desertą su pipirais.<br>Organizatorių nuotr.
R. Šiušienė paruodšė desertą su pipirais.<br>Organizatorių nuotr.
Marcipaniniai keksiukai su braškėmis ir pipirais.<br>Organizatorių nuotr.
Marcipaniniai keksiukai su braškėmis ir pipirais.<br>Organizatorių nuotr.
V. Ramaškienė ir L. Bytautaitė.<br>Organizatorių nuotr.
V. Ramaškienė ir L. Bytautaitė.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (16)

lrytas.lt

Oct 6, 2015, 11:41 AM, atnaujinta Oct 11, 2017, 6:37 PM

„Renginio formatą padiktavo pristatomo produkto išskirtinumas. Pipirus, kaip ir gerą vyną, apibūdina kilmės vieta. Būtent joje vyraujantis klimatas ir dirvožemio ypatybės lemia šio prieskonio skonines ir aromato savybes. Tad, jei gali būti degustuojami vynai, gali būti degustuojami ir pipirai.

Tuo pirma įsitikinau pats, viešėdamas Švedijoje, o dabar džiaugiuosi turėdamas galimybę tai atskleisti savo kolegoms bei visiems, mėgstantiems gaminti ir vertinantiems kokybišką maistą“, – sako virtuvės profesionalas Justinas Kapkovičius, darbo virtuvėje paslapčių sėmęsis Škotijoje ir Norvegijoje bei dirbęs garsiuose Lietuvos restoranuose „Domm“, „La Provance“ ir „IDW Esperanza Resort“.

Pasak jo, susidomėjimas renginiu patvirtina, jog užsienyje atliktos šefų apklausos rezultatai atspindi ir situaciją Lietuvoje. Jie rodo, jog net virtuvės profesionalai nežino visko apie gausiausiai pasaulyje naudojamą prieskonį – pipirus.

68 proc. virtuvės vadovų pripažino, jog dar yra daug ką sužinoti apie juoduosius pipirus, nors net 78 proc. jų sako naudojantys pipirus bent 7-iuose iš dešimties jų gausiausiai užsakomų meniu patiekalų. Taip pat trys ketvirtadaliai iš apklausoje dalyvavusių daugiau nei 400 virtuvės vadovų teigė, jog prieskonius renkasi remdamiesi ne kaina, o jų skoniu.

Susipažinti su naujųjų „Tellicherry“ pipirų skoniu, kuriame suvienija švelniai juntamas aštrumas ir vaisių poskonis, renginio dalyviai galėjo ne tik degustacijos metu, bet ir po jos – drauge su Justinu Kapkovičiumi vaišes, pagardintas pipirais iš Indijos, vakaro svečiams ruošė dukart geriausiu Lietuvos šefu išrinktas Deivydas Praspaliauskas bei viena žinomiausių Lietuvos konditerių Rūta Šiušienė, svečius nustebinusi marcipaniniais keksiukais su braškėmis ir pipirais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.