Restorano sėkmės formulė – meilužiams pažadinti ne tik apetitą

Gastonas Barcelo tikina neturintis jokių bėdų dėl erekcijos. Nepaisant to, jis išbandė daugiau nei pusšimtį įvairiausių afrodiziakais laikomų produktų, gėrimų ir jų derinių. Kaip pats sako, kad ne tik jis, bet ir jo restorane apsilankę svečiai nesiskųstų seksualinio apetito stoka.

Jūros gėrybės – žinomas afrodiziakas.
Jūros gėrybės – žinomas afrodiziakas.
Jūros gėrybės – žinomas afrodiziakas.<br>123rf nuotr.
Jūros gėrybės – žinomas afrodiziakas.<br>123rf nuotr.
Aistrą įžiebia ir seksualios šokėjos.<br>123rf nuotr.
Aistrą įžiebia ir seksualios šokėjos.<br>123rf nuotr.
„Atame“ – tai restorano, salono, kabareto ir net meno galerijos derinys.<br>123rf nuotr.
„Atame“ – tai restorano, salono, kabareto ir net meno galerijos derinys.<br>123rf nuotr.
Daugelis meilužių pripažįsta, kad austrės yra geismo skatintojos.<br>123rf nuotr.
Daugelis meilužių pripažįsta, kad austrės yra geismo skatintojos.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

lrytas.lt

Oct 22, 2015, 5:13 PM, atnaujinta Oct 8, 2017, 11:46 AM

Kaip rašo „Lietuvos rytas“, Kanados mieste Monrealyje esantis restoranas „Atame“ – vienas iš nedaugelio pasaulyje, kurio valgiaraštyje rasite vien afrodiziakais gardintų valgių bei gėrimų.

Kurio užkandžio norėtumėte? Meilės deivės „Afroditės sodų“ salotų, širdžių daužytojo „Kazanovos bučinių“ (austrių) ar „Aš tave suvalgysiu neapdorotą“ (jautienos karpačo)?

Kaip pagrindinį patiekalą galima rinktis „Fetišisto svajonę“ (ėrienos pjausnys), patiekalą, pavadintą „Tarp mano šlaunų“ (antiena aviečių padaže), „Mėsingą ekstazę“ (širdies formos didkepsnis). Ar jums šie neįprasti valgių pavadinimai žadina nors kokį apetitą?

Beje, šiuos ir kitokius erotiškus valgius G.Barcelo įkurtame restorane kurį laiką ruošė lietuvių kilmės kulinaras Patrickas Vasiliauskas, Kanadoje išgarsėjęs vienoje pramoginėje kulinarijos laidoje.

Meilės vaistai ne nepageidaujamo poveikio

Ruošiant patiekalus gausiai naudojami tokie ingredientai, kurie, kaip manoma, sužadina lytinį geismą.

Austrės, egzotiniai vaisiai, šokoladas – tai tik keletas populiariausių afrodiziakų.

Neskubėkite sakyti, kad nieko čia ypatinga.

„Atame“ galima paragauti ir kur kas retesnių, mažiau žinomų geismo sukėlėjų.

Pavyzdžiui, eliksyrų, pagardintų inkų sekso žolelėmis vadinamų peruvinių pipirnių (makos) milteliais ar Azijoje augančiais augalais epimedžiais, kurie, kalbama, veikia ne ką prasčiau nei viagra.

Pasak G.Barcelo, šie augalai labai mažai žinomi visuomenei, bet labai efektyvūs. Tikri meilės vaistai. Tik be nepageidaujamo poveikio.

Pulsuoja subtili erotika

Seksualinius pojūčius neįprastame restorane pakutena ne tik valgiai bei geismą žadinančiais augalais paįvairinti kokteiliai. „Atame“ – tai restorano, salono, kabareto ir net meno galerijos derinys, kuriame labiausiai laukiama visų, kuriems per trisdešimt.

Jau pats restorano pavadinimas išduoda, ko jame galima tikėtis. Argentiniečių kilmės G.Barcelo jį pavadino savo mėgstamiausio filmo – garsaus ispanų režisieriaus Pedro Almodovaro kino juostos „Atame!“ vardu. Išvertus iš ispanų kalbos „atame“ – surišk mane.

G.Barcelo įsitikinęs, kad vien garsiai ištarus restorano pavadinimą per kūną turėtų perbėgti jaudulio šiurpuliukai.

Viskas čia alsuoja subtilia erotika. Kol įsimylėjėliai mėgaujasi afrodiziakais gardintais valgiais, scenoje groja muzikantai, pasirodo apvalių formų kabareto šokėja.

Vėliau pasirodo ir seksualios burleskos šokėjos. Kartais čia demonstruojamos apatinių apdarų mados. Tačiau apkaltinti, kad visa tai per vulgaru ar saldu, negalima.

Po vakarienės – tiesiai miegomojo link

Interjeras subtilus, elegantiškas, prabangiai romantiškas. Jį kūręs garsus kanadiečių dizaineris Sydney Harperis pasirinko šviesius, neutralius atspalvius. Juodų sienų ir ryškiai raudonų pliušinių baldų čia neišvysite. Tai baugina.

O „Atame“ tikslas – kad čia apsilankiusieji, ypač moterys, jaustųsi saugiai ir patogiai. O jų dėmesys būtų sutelktas tik į jų partnerių pastangas stengtis jas suvilioti.

Ar netrūksta norinčiųjų kasdien užsukti į šį neįprastos koncepcijos restoraną?

Jo įkūrėjas purto galvą ir tikina, kad restoranas būna pilnas ne tik per Valentino dieną.

„Įsimylėjėliams kiekvienas savaitgalis yra Valentino diena“, – sakė G.Barcelo.

Jis nė kiek neabejoja, kad po išskirtinės vakarienės dauguma porų patraukia tiesiai miegamojo link. Kartais su kai kuriais klientais jis net pajuokauja: „Jei nebus laimingos pabaigos, grąžinsiu pinigus.“

Kambarėliuose laisvų vietų nebūna

Beje, tiems, kurie žino, kad ištverti iki miegamojo negalės, siūlomi keli šalia baro esantys privatūs kambarėliai. Ten restorano svečiai niekieno nevaržomi gali laikytis ne tik už rankų.

Prieš įžengdami į šias atskirtas valdas valgius nešantys padavėjai visuomet pasibeldžia ir tikrai neretai labai ilgai laukia, kol jiems leidžiama įeiti. Kadangi tokių meilės kambarėlių vos keli, juos būtina iš anksto užsisakyti.

Vietos įstatymai restorano svečiams nedraudžia „privačiose valdose“ elgtis kaip nori, jei tik jų intymiausios akimirkos nėra stebimos kitų ar kitaip skatinamos.

„Nors kartą užsukti čia verta. Net jei po vakarienės restorane nebus laimingos pabaigos, pinigų neprašysite grąžinti“, – taip dažnai atsiliepia apsilankiusieji vieninteliame Kanadoje afrodiziakų restorane.

Ar apsilankytumėte tokiame restorane, jei jis būtų Vilniuje?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.