„Kaip žmogus, kuris keliuosi šeštą, noriu gauti kofeino dozę, o ne kavos skonio gėrimą. O kokia yra gera kava? Gera kava niekada nebūna karti. Šiais laikais karti kava pasitaiko kur kas dažniau nei norėtume. Laimei, yra galimybių tai pakeisti“, – aiškino chemijos mokytojas, savo eksperimentais pasidalinęs su „The Guardian“ skaitytojais.
Tad kas paverčia kavą skania? Kaip išgauti skonį, kuris būtų ne per kartus?
A.Brunningas išbandė seniai girdėtą tiesą – į kavos puodelį reikia įmesti kelis krislelius druskos. Paaiškėjo, kad tai tikrai veiksminga.
„Gali skambėti keistai, tačiau šią tiesą patvirtino ir aklas tyrimas, atliktas dar 1997 metais – paaiškėjo, kad druska priverčia smegenis kitaip reaguoti į kartumo pojūtį“, – aiškino A.Brunningas.
Žinoma, pernelyg karčią kavą visuomet galima paskaninti ir šlakeliu pieno bei cukrumi.
„Pienas paprasčiausiai užmaskuoja skonį, jį paslepia, tačiau kartu jame yra laktozės, kuri padidina saldumo pojūtį. O cukrus priverčia sulipti kofeino molekules, dėl to taip pat sumažėja kartumas“, – paaiškino mokytojas.