Chemijos mokytojas – apie kavos skonį gerinantį triuką su druska

Ar kada nors susimąstėte – kas paverčia kavą skania? Britas chemijos mokytojas Andy Brunningas išbandė keletą triukų ir rado atsakymą, kaip pagerinti karčios kavos skonį. Pasirodo, triukas su druska tikrai yra veiksmingas!

O kokią kavą mėgstate jūs?<br>123rf nuotr.
O kokią kavą mėgstate jūs?<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-11-03 05:30, atnaujinta 2017-10-06 03:09

„Kaip žmogus, kuris keliuosi šeštą, noriu gauti kofeino dozę, o ne kavos skonio gėrimą. O kokia yra gera kava? Gera kava niekada nebūna karti. Šiais laikais karti kava pasitaiko kur kas dažniau nei norėtume. Laimei, yra galimybių tai pakeisti“, – aiškino chemijos mokytojas, savo eksperimentais pasidalinęs su „The Guardian“ skaitytojais.

Tad kas paverčia kavą skania? Kaip išgauti skonį, kuris būtų ne per kartus?

A.Brunningas išbandė seniai girdėtą tiesą – į kavos puodelį reikia įmesti kelis krislelius druskos. Paaiškėjo, kad tai tikrai veiksminga.

„Gali skambėti keistai, tačiau šią tiesą patvirtino ir aklas tyrimas, atliktas dar 1997 metais – paaiškėjo, kad druska priverčia smegenis kitaip reaguoti į kartumo pojūtį“, – aiškino A.Brunningas. 

Žinoma, pernelyg karčią kavą visuomet galima paskaninti ir šlakeliu pieno bei cukrumi.

Pienas paprasčiausiai užmaskuoja skonį, jį paslepia, tačiau kartu jame yra laktozės, kuri padidina saldumo pojūtį. O cukrus priverčia sulipti kofeino molekules, dėl to taip pat sumažėja kartumas“, – paaiškino mokytojas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.