Itališki šedevrai – iš arti

Šiandien „Litexpo“ parodų rūmuose prasidėjo tris dienas truksiantis „skaniausias“ metų renginys – Baltijos maisto ir gėrimų mugė BAF 2015. Šiais metais tarp daugybės dalyvių iš viso pasaulio didžiausiu entuziazmu pasižymi italai, subūrę gausią dalyvių delegaciją.

Mugėje iš Neapolio atvykęs picos virtuozas pademonstruos visą picos kepimo procesą.<br>123rf nuotr.
Mugėje iš Neapolio atvykęs picos virtuozas pademonstruos visą picos kepimo procesą.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 20, 2015, 8:12 AM, atnaujinta Oct 3, 2017, 6:22 PM

Per pastaruosius metus BAF spėjo tapti ne tik naujų gurmaniškų atradimų vieta ar maisto kultūros švente, bet ir svarbiu verslo įvykiu, puoselėjančiu bendrą gero maisto filosofijos idėją. Čia atvykstantys dalyviai žino, kad tai yra puikus būdas užkariauti Baltijos šalis savo originaliais produktais. Šiais metais Italijos ir Lietuvos prekybos rūmų bei Italijos ambasados Lietuvoje bendradarbiavimo dėka ir iniciatyva, savo produkciją mugėje pristato net 19 Italijos įmonių iš įvairių šalies regionų, pradedant šiaurės Venetu, baigiant pietų Sicilija.

Italijos ir Lietuvos prekybos rūmų prezidentės dr. Ievos Gaižutytės teigimu, „itališka virtuvė yra gerai žinoma ir vertinama visame pasaulyje. Receptų paprastumas, ingredientų kokybė ir gilios maisto gaminimo tradicijos lemia tai, jog itališkas skonis yra vertinamas visur, tame tarpe ir Lietuvoje.“

Prekybos rūmų prezidentė taip pat pabrėžia, kad itališka virtuvė kartu yra pakankamai įvairi – patiekalai, produktai ir ingredientai skiriasi priklausomai nuo šalies regionų ar net metų laikų.

„Dėl šios priežasties džiaugiamės galėdami BAF parodos dalyviams pristatyti visą plačią itališkos virtuvės panoramą – vynas iš Toskanos, alyvuogių aliejus iš Veneto, mėsos produktai iš vidurio Italijos, sūris iš Sicilijos, pica iš Neapolio – tai tik dalis produktų, pristatomų didžiausiame parodoje Italijos stende. Siekėme atrinkti tik pačius autentiškiausius ir kokybiškiausius itališkus produktus“.

Vis dėlto, tiek itališkoje virtuvėje, tiek apskritai visoje maisto kultūroje, svarbūs yra ne tik ingredientai ir įmantrūs patiekalai, bet ir jų ruošimo būdai. Dėl šios priežasties šiemet BAF mugė ypatingą dėmesį skiria interaktyvumui ir maisto gaminimo subtilybėms.

Pirmą kartą į ją iš paties Neapolio atvyksta šalyje gerai žinomas picos virtuozas Salvatore Santucci, kuris parodos dalyviams suteiks galimybę ne tik paragauti ką tik iškeptos autentiškos neapolietiškos picos, bet ir pademonstruos visą picos kepimo procesą – nuo tešlos maišymo iki pašovimo į krosnį.

„Maisto gaminimas italams yra svarbus ritualas, į kurį jie sudeda daug pastangų ir emocijų. Tai yra savotiškas menas, kurį verta pamatyti“,- pastebi dr. Ieva Gaižutytė.

Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF tęsis lapkričio 20-22 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.