Puošni žalia dėžutė saugo plėšomos mėsos paslaptį

Nusipirkau, išsikepiau, patikėjau. Taip dabar galėčiau perfrazuoti garsųjį romėnų karžygio Gajaus Julijaus Cezario posakį „Atėjau, pamačiau, nugalėjau“. Kai neseniai prekybos centre ieškojau, kuo pavaišinti svečius, mėsos skyriuje akis užkliuvo už kvadratinės tamsiai žalios spalvos dėžutės, išmargintos patiekalų nuotraukėlėmis. Atrodė taip, lyg joje būtų supakuota Kalėdų dovana.

Pagalba šiuolaikinėms šeimininkėms.<br>brandidea.lt nuotr.
Pagalba šiuolaikinėms šeimininkėms.<br>brandidea.lt nuotr.
Pagalba šiuolaikinėms šeimininkėms<br>brandidea.lt nuotr.
Pagalba šiuolaikinėms šeimininkėms<br>brandidea.lt nuotr.
Plėšoma mėsa puikiai derės su makaronais, bulvių koše ar salotomis.<br>brandidea.lt nuotr.
Plėšoma mėsa puikiai derės su makaronais, bulvių koše ar salotomis.<br>brandidea.lt nuotr.
Plėšoma mėsa puikiai derės su makaronais, bulvių koše ar salotomis.<br>brandidea.lt nuotr.
Plėšoma mėsa puikiai derės su makaronais, bulvių koše ar salotomis.<br>brandidea.lt nuotr.
Plėšoma mėsa puikiai derės su makaronais, bulvių koše ar salotomis.<br>brandidea.lt nuotr.
Plėšoma mėsa puikiai derės su makaronais, bulvių koše ar salotomis.<br>brandidea.lt nuotr.
Tokią mėsą galima panaudoti ir blynelių, kebabų ar picos įdarui ruošti.<br>brandidea.lt nuotr.
Tokią mėsą galima panaudoti ir blynelių, kebabų ar picos įdarui ruošti.<br>brandidea.lt nuotr.
Tokią mėsą galima panaudoti ir blynelių, kebabų ar picos įdarui ruošti.<br>brandidea.lt nuotr.
Tokią mėsą galima panaudoti ir blynelių, kebabų ar picos įdarui ruošti.<br>brandidea.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Toma Aleksėjūnaitė

Dec 10, 2015, 2:22 PM, atnaujinta Sep 30, 2017, 5:33 AM

Nusipirkau. Vienoje rankoje – „Plėšoma kiauliena“, kitoje – „Plėšoma jautiena“. Virtas gaminys, paruoštas kepti orkaitėje. Nudžiugau. O ko man daugiau reikia, pamaniau. Pašausiu kepti ir per tą laiką paruošiu garnyrą.

Iškepiau. Tiksliai laikiausi ant pakuotės nurodytų instrukcijų. Išpakavusi gražios formos jautienos gabalėlį paguldžiau į kepimo indą, užpyliau pakuotėje buvusiu padažu ir pusvalandžiui pašoviau į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių.

Patikėjau. Iškeptą jautieną ėmiau dviem šakutėmis plėšyti į gabalėlius. Mėsa lengvai skyrėsi išilgais gabalėliais. Išskleidusi ją didelėje lėkštėje užpyliau karštu padažu. Šalia padėjau keptų bulvių ir daržovių salotų. Nespėjau apsidairyti, lėkštė jau buvo tuščia, o svečiai nekaltai šypsojosi. Ar galėjau abejoti kulinarine sėkme?

Kaip greitai paruošti salotas ar skanius blynelius su mėsos įdaru, jei jautiena ar kiauliena verda apie dvi valandas? Kaip sutaupyti laiko ruošiant pietus ir vakarienę šeimai ar vaišes staiga užklupusiems svečiams? Iš ko padaryti skanų lavašo ar tortilijos įdarą? Daugybė panašių klausimų nuolat kamuoja kiekvieną šiuolaikinę šeimininkę.

Tokį galvosūkį įminė Krekenavos agrofirma, pasiūliusi unikalius gaminius – plėšomą kiaulieną ir plėšomą jautieną. Vos pusvalandį orkaitėje kepama mėsa tampa sultinga ir minkšta, o jai susmulkinti nereikia net peilio. Tai įmanoma padaryti dviem šakutėmis.

Artėja Kalėdos. Tik dabar atrodo, kad turėsime laiko joms iš anksto pasiruošti. Bet po Kūčių vakaro kiekvieną šeimininkę lyg tvanas užgriūva Kalėdų pietų visai šeimynai ar net būriui svečių rūpesčiai.

Tačiau dabar jau galite lengviau atsikvėpti. Tik, žinoma, turėkite iš anksto šaldytuve pasislėpusios žalių pakuočių su užrašu „Plėšoma kiauliena“ arba „Plėšoma jautiena“.

Išduosiu paslaptį – kai kartą netikėtai pakviesta į svečius neturėjau po ranka ko nunešti šeimininkams dovanų, pagriebiau paslaptingąją žaliąją pakuotę. Draugė net šoktelėjo iš džiaugsmo, nes nežinojo, kokių užkandžių skubiai paruošti.

Po pusvalandžio kirtome plėšoma jautiena įdarytas tortilijas ir merkėme viena kitai akį – paslapties, kaip staiga mums pavyko patobulinti savo kulinarinius gebėjimus, vyrams neišdavėme.

Neįprasta pakuotė mėsos skyriuje – gal tai ir yra puiki Kalėdų dovana mamai ar anytai.

Tuo labiau kad Kalėdoms Krekenavos agrofirma pasirūpino ne tiktai greitai pagaminamu skaniu patiekalu, bet ir puošniu dėžutės dizainu, tad dar labiau tiks kaip dovana šventiniu metu lankant draugus ar artimuosius.

Pagalba šiuolaikinėms šeimininkėms

Pasaulyje gerai žinomas paruošimo būdas, kai kiauliena tampa lengvai plėšoma skaidulomis (anglų k. „pulled pork“, o jautiena – „pulled beef“). Verčiant pažodžiui į lietuvių kalbą „pulled“ reiškia „plėšomas“.

Kadangi ši mėsa tikrąja to žodžio prasme lengvai šakutėmis suplėšoma atskiromis skaidulomis, produktai taip ir pavadinti – „Plėšoma kiauliena“ ir „Plėšoma jautiena“.

Tokių maisto produktų gamybos technologija nėra sudėtinga, tačiau namie norint patiems pasiruošti tokios mėsos reikėtų daug sugaišti.

Kad mėsa taptų tokia minkšta ir sultinga, bet galėtų būti plėšoma, ją tektų virti apie 12 valandų palaikant nuolatinę 80 laipsnių temperatūrą. Ir šį darbą jau atliko Krekenavos agrofirma.

Prekybos centre jūs įsigysite marinuotos, išvirtos ir visiškai paruoštos kepti plėšomos kiaulienos arba jautienos. O netrukus Krekenavos agrofirma savo klientus nustebins naujais tos pačios linijos gaminiais.

Namuose tereikės išimti juos iš pakuotės, pakepti orkaitėje apie 30 minučių arba 5 minutes pašildyti mikrobangų krosnelėje.

Tada dviem šakutėmis lengvai suplėšysite visą mėsos gabalą atskiromis skaidulomis, o pakuotėje esantis marinatas taps puikiu padažu.

Taip paruošta mėsa puikiai derės su makaronais, bulvių koše, salotomis. Tokią mėsą galima panaudoti ir blynelių, kebabų ar picos įdarui ruošti ar išskirtiniu patiekalu nustebinti šeimos narius ar svečius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.