Vyriausieji virėjai susumavo savo pasiekimus

Sausio 31 d. Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija sukvietė partnerius ir narius į jubiliejinį ataskaitinį susirinkimą, dėkodama įkūrėjams bei virtuvės šefams entuziastams už profesinį indėlį, suvienijant bendraminčius bei keliant Lietuvos gastronomijos lygį.

Per 15-a veiklos metų asociacijos nariai dalyvavo 26-iuose tarptautiniuose čempionatuose, kuriuose iškovojo 18 aukso medalių, virš 40 sidabro medalių bei 28 bronzos medalius.<br>Organizatorių nuotr.
Per 15-a veiklos metų asociacijos nariai dalyvavo 26-iuose tarptautiniuose čempionatuose, kuriuose iškovojo 18 aukso medalių, virš 40 sidabro medalių bei 28 bronzos medalius.<br>Organizatorių nuotr.
Per 15-a veiklos metų asociacijos nariai dalyvavo 26-iuose tarptautiniuose čempionatuose, kuriuose iškovojo 18 aukso medalių, virš 40 sidabro medalių bei 28 bronzos medalius.<br>Organizatorių nuotr.
Per 15-a veiklos metų asociacijos nariai dalyvavo 26-iuose tarptautiniuose čempionatuose, kuriuose iškovojo 18 aukso medalių, virš 40 sidabro medalių bei 28 bronzos medalius.<br>Organizatorių nuotr.
Per 15-a veiklos metų asociacijos nariai dalyvavo 26-iuose tarptautiniuose čempionatuose, kuriuose iškovojo 18 aukso medalių, virš 40 sidabro medalių bei 28 bronzos medalius.<br>Organizatorių nuotr.
Per 15-a veiklos metų asociacijos nariai dalyvavo 26-iuose tarptautiniuose čempionatuose, kuriuose iškovojo 18 aukso medalių, virš 40 sidabro medalių bei 28 bronzos medalius.<br>Organizatorių nuotr.
Per 15-a veiklos metų asociacijos nariai dalyvavo 26-iuose tarptautiniuose čempionatuose, kuriuose iškovojo 18 aukso medalių, virš 40 sidabro medalių bei 28 bronzos medalius.<br>Organizatorių nuotr.
Per 15-a veiklos metų asociacijos nariai dalyvavo 26-iuose tarptautiniuose čempionatuose, kuriuose iškovojo 18 aukso medalių, virš 40 sidabro medalių bei 28 bronzos medalius.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2016-02-04 13:44, atnaujinta 2017-06-09 06:43

„Gyvuojame jau 15 metų, palyginus su kitų šalių vyriausiųjų virėjų asociacijomis, esame jauni, bet drąsūs, veržlūs, nenusileidžiantys savo talentu, besilygiuojantys į pasaulio virtuvių tendencijas, tarptautiniuose konkursuose stojantys į kovą šalia stipriausių, patyrusių virtuvės meistrų“, – pasakojo vykdomoji direktorė Jūratė Mikalkėnienė, pristatydama 2015 m. veiklos ataskaitą.

Virtuvės šefai jau prieš metus pradėjo ruoštis pasaulio kulinarijos olimpiadai „IKA/Culinary Olympics 2016“, kurioje varžosi stipriausieji virtuvės meistrai. Nacionalinėje komandų rungtyje iš viso pasaulio dalyvauja tik 32 komandos, Lietuvai atstovauti – didžiulė atsakomybė. Į pasaulio kulinarijos olimpiadą taip pat ruošiasi ir regioninė komanda.

Šalia pagrindinių veiklos krypčių – tarptautinių, nacionalinių čempionatų, profesinio meistriškumo kursų, gastronomijos renginių, naujų tendencijų kulinarijoje pristatymo, 2015 metais asociacija tarptautinę šefų dieną minėjo jungdamasi prie pasaulio virtuvės šefų socialinės iniciatyvos „sveikas vaikas – sveika ateitis“, darželiuose vaikams pristatydama virėjo profesiją, supažindindama su maisto produktais, sveika mityba.

Bendradarbiaudama su JAV ambasada asociacija nariams organizavo meistriškumo seminarą su garsiu virtuvės šefu Artu Smithu – pasaulinio lygio kulinaru iš Čikagos. Viešint Švedijos Karališkajai porai Švedijos ambasados siūlymu spalio mėnesį restoranai pristatė švedų patiekalų valgiaraščius, įkvėptus Nobelio premijos vakarienių.

Pristatydamas 2016 metų veiklos planus asociacijos prezidentas Darius Dabrovolskas akcentavo veiklos kryptis: virėjo ir konditerio profesijos populiarinimą; profesionalaus lygio kėlimą; sveikatai palankius patiekalus; socialinius projektus su ikimokyklinio ugdymo įstaigomis; ŠMM mokymo programų tobulinimą ir profesinių mokymo centrų kvalifikacijos kėlimą; bendradarbiavimą su Pasaulio vyriausiųjų virėjų draugijų asociacija (World Association of Chefs' Societies – WACS).

Renginyje asociacija pagerbė ir padėkojo įkūrėjams, kurie prieš 15 metų susibūrė vardant kilnaus tikslo, suvienydami profesijos bendraminčius, negailėdami jėgų iki šiol intensyviai darbuojasi asociacijos profesinėje veikloje: Aldonai Gečienei, Stanislavui Kizenevič, Valiui Čepanoniui. 2000 metais, kuriant asociaciją, aktyviai prisijungė steigėjai Gintautas Zuikaitis ir Arnoldas Čižas.

Per 15-a veiklos metų asociacijos nariai dalyvavo 26-iuose tarptautiniuose čempionatuose, kuriuose iškovojo 18 aukso medalių, virš 40 sidabro medalių bei 28 bronzos medalius.

Asociacija suorganizavo 13 nacionalinių čempionatų, apdovanodama Geriausius Lietuvos virtuvės šefus, Jaunuosius virėjus, Gastronomijos talentus.

LRVVKA nuo 2006 m. priklauso Pasaulio vyriausiųjų virėjų draugijų asociacijai (WACS). Šiuo metu asociacija vienija virš 90 profesijos atstovų, kurie aktyviai dalinasi profesine patirtimi, sekdami pasaulio virtuvių tendencijas. Vystyti veiklą, augti bei tobulėti padeda HoReCa sektoriaus visuomeninio maitinimo įmonės: partneriai ir rėmėjai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.