Vaišės 8 sostinės restoranuose – vos už vienos vakarienės kainą

„Eikite ir ragaukite!“ – praverti sostinės restoranų duris ragina unikalaus renginio „Vilnius Gastro“ komanda. Vasario 11 dieną, ketvirtadienį, nuo 16 val. net 23 Vilniaus restoranai renginio dalyvius vaišins virtuvės šefų specialiais paruoštais delikatesais.

123rf nuotr.
123rf nuotr.
„Vilnius Gastro“ – Lietuvos sostinėje gyvenančios švedės J.Avci sumanymas.
„Vilnius Gastro“ – Lietuvos sostinėje gyvenančios švedės J.Avci sumanymas.
23 sostinės restoranų virtuvių vadovai vasario 11-ąją kviečia užsukti pas juos.
23 sostinės restoranų virtuvių vadovai vasario 11-ąją kviečia užsukti pas juos.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Feb 9, 2016, 12:01 PM, atnaujinta Jun 8, 2017, 5:28 PM

Įsigiję bilietą ir pasirinkę vieną iš maršrutų – geltoną, žalią, arba raudoną – renginio dalyviai per vieną vakarą galės apsilankyti net septyniuose ar aštuoniuose restoranuose ir paragauti specialiai renginiui paruoštų patiekalų.

Visų dalyvių gurmaniška kelionė baigsis Kongresų rūmuose. Nuo 20 val. ten gros gyva muzika, „LAB 180“ komanda rengs desertų šou, o renginio dalyviai galės gyvai pabendrauti su virtuvės šefais, aptarti ragautus patiekalus ir įvertinti restoranus interaktyvioje apklausoje.

Renginio sumanytoja, organizacijos „Sustainable Vilnius“ vadovė švedė Jennifer Avci siekia, kad pirmąjį kartą Lietuvoje vyksiantis renginys būtų ne tik smagus, bet ir socialiai atsakingas. Visi bilietai į renginį pagaminti iš perdirbamo popieriaus, gurmanai kviečiami iš restorano į restoraną keliauti pėsčiomis, o 2 eurai nuo kiekvieno bilieto atiteks Maltos ordino geriems darbams, kuris teikia pagalbą vargstantiems.

Apie tai, kaip kilo idėją suorganizuoti tokį renginį, koks jo tikslas ir lūkesčiai kalbamės su „Vilnius Gastro 2016“ organizatore J.Avci.

– Jennifer, ką jūs, švedė, veikiate Lietuvoje?

– Lietuvoje dirbu jau penkerius metus. Čia aš užsiimu renginių organizavimu ir projektais, kurie susiję su ekologija, darnia visuomene, socialine atsakomybe bei atsakingu vartojimu. Per tą laiką, kol čia gyvenu, pastebėjau, kad Lietuvoje žmonėms vis dar trūksta ekologinio ir socialinio atsakingumo, dažnai galvojama tik apie šią dieną.

Man ne tas pats, kokioje aplinkoje gyvename, nesvarbu kur būčiau – Lietuvoje, Švedijoje ar kitoje pasaulio šalyje, todėl ir organizuoju renginį, kurio metu noriu atkreipti dėmesį į aplinką.

– Toks renginys, kai net 23 restoranai susivienija bendrai idėjai, Lietuvoje vyks pirmąjį kartą. Kokia yra tokių renginių patirtis kitose šalyse? Gal kuris nors restoranas po to sparčiai išpopuliarėjo ar pasikeitė?

– Kiek man teko domėtis, iki šiol neradau panašios koncepcijos renginio kitose šalyse, kuris transliuotų ne tik socialinės bei ekologinės atsakomybės žinutes, bet ir būtų smagus. „Vilnius Gastro“ yra mano idėja, kuri kilo vaikščiojant Vilniaus gatvėmis.

Lietuvoje gyvenu penkerius metus, mėgstu vaikščioti pėsčiomis, dažnai praeinu pro restoranus, bet taip ir neužsuku, nes arba neturiu laiko arba galimybių apibėgti juos visus. Pas mane į svečius atvyksta daug užsieniečių ir jų visų pirmasis klausimas būna, kur galima skaniai pavalgyti. Manau, kad šito žmonės labai dažnai klausia vieni kitų.

Taigi, „Vilnius Gastro“ yra puiki proga pasižvalgyti po kelis restoranus, susipažinti su jų aplinka ir virtuvės šefais ir gal tokiu būdu atrasti visiškai naujų mėgstamų vietų. Ir visa tai – vos už vienos vakarienės kainą.

– Kaip ir kur vyks renginys?

– Renginys vyks vasario 11 dieną Vilniaus centre. Renginio dalyviai turi galimybę pasirinkti vieną iš 3 maršrutų – geltoną, žalią ar raudoną ir per vieną vakarą, nesvarbu kokia eilės tvarka, aplankyti 7 ar 8 skirtingus restoranus.

Iš viso renginyje „Vilnius Gastro“ dalyvauja 23 restoranai. Norint dalyvauti renginyje reikia atlikti tris paprastus žingsnius:

1. Šiandien pat nusipirkti bilietą „Tiketos“ svetainėje.

2. Vasario 10 arba 11 dienomis „Tiketos“ kasoje, kuri yra įsikūrusi Vilniaus g. 6/16, iškeisti savo bilietą į specialia spalva pažymėtą žemėlapį, kuriame bus nurodyti maršrutui priklausantys restoranai.

3. Aplankyti restoranus, kurie duris renginio lankytojams atvers vasario 11 dieną, ketvirtadienį, nuo 16 val.

Susipažinti su maršrutais galima paspaudus ant šių nuorodų:

Geltonas maršrutas: https://sustainablevilnius.com/events/vilnius-gastro-2016/food-route-yellow

Žalias maršrutas: https://sustainablevilnius.com/events/vilnius-gastro-2016/food-route-green

Raudonas maršrutas: https://sustainablevilnius.com/events/vilnius-gastro-2016/food-route-red

– Ar nebus sunku per kelias valandas aplankyti 7-8 restoranus, ar renginio dalyviai nepersivalgys?

– Šio renginio šūkis – „Eikite ir ragaukite!“, todėl ir patiekalų dydžiai bus pritaikyti ragavimui, mėgavimuisi, o ne persivalgymui. Be to, nuo restorano iki restorano žmones kviečiame nueiti pėstute, todėl skrandžiai neturėtų labai apsunkti.

– Kokius patiekalus gaus renginio dalyviai? Virtuvės šefai pateiks specialių pasiūlymų ar bus galima rinktis patiekalą iš valgiaraščio?

– Restoranų virtuvės šefai pateiks specialius būtent šiam renginiui paruoštus patiekalus, kurie bus tarsi maža restorano vizitinė kortelė, prisistatymas renginio dalyviams. Tai bus pačių restoranų šefų sprendimai, kaip ir kuo jie stengsis sužavėti užsukusius restorano svečius.

– Ar neteks gurmanams labai skubėti, ar užteks laiko pasidžiaugti skoniu, pabendrauti?

– Nėra privaloma apeiti visų restoranų. Jeigu kažkuriame patiks, galima pasilikti ilgiau ir pavakaroti. Bet mes visi žinome, kad žmonės iš prigimties yra smalsūs ir jie tikrai norės sužinoti, o ką gi jiems paruošė, kuo nustebins ir kiti virtuvės šefai. Atstumai tarp restoranų nėra labai dideli, visi jie yra įsikūrę miesto centre, taigi, manau tikrai užteks laiko ir smagiems apsilankymams restoranuose, ir pabendravimui su kartu keliaujančia kompanija.

– Kodėl gurmaniškos kelionės dalyvius kviečiate vakarą užbaigti Kongresų rūmuose? Kodėl verta ten užsukti?

– Ko verta gurmaniška kelionė be deserto? Paskutinė „Vilnius Gastro 2016“ stotelė Kongreso rūmuose duris atvers nuo 20 val. Ten bus galima pasiklausyti gyvos muzikos, paragauti desertų, pabendrauti su virtuvės šefais ir užduoti jiems klausimų. Susitikę su draugais galėsite apsikeisti patirtimis, nuomonėmis ir taip smagiai užbaigti vakarą.

Taip pat visi turės galimybę interaktyviai balsuoti už labiausiai patikusius restoranus.

– Kokia socialinė, ekologinė, edukacinė šio renginio prasmė?

– Kiekvieną mėnesį duris atveria vis naujas restoranas, bet žmonės ne visada turi galimybę sužinoti apie tai ar neturi laiko užsukti ir pamatyti bei įvertinti kokia ten aplinka, virtuvė ir pan. Šio renginio tikslai yra net keli. Vienas iš jų – palaikyti restoranus, padėti jiems būti geriau matomiems ir žinomiems, išsilaikyti rinkoje. Ne mažiau svarbu stiprinti žmonių tarpusavio socialinius ryšius. Šis renginys yra puiki galimybė išeiti į miestą, pabendrauti, gerai praleisti laiką kartu su draugais, kolegomis ar artimaisiais.

Visus renginio dalyvius raginame keliauti iš restorano į restoraną pėsčiomis, nes atstumai tikrai nėra dideli. Taip norime skatinti gyventi ekologiškai. Taip pat stengiamės kiek įmanoma mažiau naudoti popieriaus. Visi bilietai bus perdirbami. Norime parodyti, kaip paprasta yra gyventi šiek tiek ekologiškiau, supratingiau ir bendruomeniškiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.