Konditerius įkvėpė dizainerio L. Salasevičiaus kurta suknelė

Dizainerio Liutauro Salasevičiaus sukurta ir verslininkės Ingos Stumbrienės demonstruota prabangi vakarinė suknelė iš kolekcijos „Šou“ tapo įkvėpimu konditeriams, pristatysiantiems savo darbus šį šeštadienį sostinėje vyksiančio konkurso „Geriausias Lietuvos jaunasis virėjas 2016“ metu.

Idėjas tortams puošti padiktuoja ir stilingi drabužiai. Šeštadienį bus pristatytas tortas, sukurtas L.Salasevičiaus suknelės motyvais. Ją demonstravo I.Stumbrienė (nuotr. dešinėje).<br>123rf nuotr.
Idėjas tortams puošti padiktuoja ir stilingi drabužiai. Šeštadienį bus pristatytas tortas, sukurtas L.Salasevičiaus suknelės motyvais. Ją demonstravo I.Stumbrienė (nuotr. dešinėje).<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 25, 2016, 10:11 AM, atnaujinta Jun 6, 2017, 3:35 PM

Specialiame pasirodyme „Konditeriai, įkvėpti mados“ prekybos ir pramogų centre „Ozas“ bus eksponuojami tortai–muliažai, kurių idėjas padiktavo stilingi drabužiai.

„Dizainerio L.Salasevičiaus kūryba visada žavėjausi, todėl, priėmusios sprendimą dalyvauti pristatyme, ilgai nesvarstėme, kur ieškoti įkvėpimo. Svarbiausia apsisprendžiant dėl modelio buvo jo siluetas ir detalės – dairėmės kažko išraiškingesnio, smulkesnio, elegantiško ir subtilaus, vientisos spalvos. Išsirinkusios modelį net nepastebėjome, jog jį demonstruoja žinoma moteris. Tik vėliau, nagrinėdamos galvą puošiančią skrybėlaitę, pamatėme, kas vilki suknelę“, – pasakoja savaitgalį vyksiančiame pasirodyme dalyvaujančio uostamiesčio restorano „Monai“ vadovė Kristina Samavičienė.

Pasak jos, restorano konditerė Natalija Čepova torto–muliažą pagal žinomo dizainerio modelį, kurio originalui L. Salasevičius panaudojo 2 kilogramus baltų karoliukų, kūrė daugiau nei dvi savaites.

„Iš putplasčio, iš kurio formuojamas torto–muliažo vidus, turėjome išgauti moterišką siluetą. Tai užtruko tris dienas. Vėliau ėmėmės puošybos. Dekoruodamos karoliukais žiūrėjome, kokia seka jie išdėlioti ant dizainerio drabužio, – sakė K.Samavičienė, kurios teigimu, tortų-muliažų puošyba reikalauja ypač daug laiko. – Jei siekiama natūralaus, subtilaus rezultato, tenka dirbti su labai daug smulkių detalių. Jei naudojami dažai, užtrunka, kol išgaunama norima spalva, atspalviai, susiliejantys į vieną visumą. Būtent dėl šios priežasties gausiai puošti tortai, pavyzdžiui, vestuvėms ar vaikų gimtadieniams, dekoruoti animaciniais personažais, kainuoja gana brangiai“.

Be restorano „Monai“ kuriamo torto–muliažo pristatyme „Konditeriai, įkvėpti mados“ savo darbus demonstruos profesinio mokymo įstaigos bei ilgametes tradicijas puoselėjančios konditerijos įmonės, tarp kurių – ne vieną tarptautinį įvertinimą laimėjusi „Bijola“.

Tortus–muliažus lankytojai galės apžiūrėti šį šeštadienį, vasario 27 d., pramogų centre „Ozas“, kur vyks Lietuvos restoranų vyriausių virėjų ir konditerių asociacijos organizuojamas „Geriausio Lietuvos jaunojo virėjo 2016“ konkursas. Jame dėl nugalėtojo titulo varžysis 8 jauni virtuvės profesionalai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.