N. Degutienė: „Gatvės maistas – kelias pažinti šalies kultūrą“

Kelionės į svetimą šalį tikslu vis dažniau tampa maistas – ypač jei keliaujama į tolimus egzotiškus kraštus. Keliaudami žmonės nori paragauti kuo daugiau vietinio maisto ir taip pažinti lankomos šalies kultūrą.

N.Degutienė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
N.Degutienė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
N.Degutienė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
N.Degutienė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
J.Albertynas.
J.Albertynas.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 29, 2016, 10:20 AM, atnaujinta Jun 6, 2017, 3:23 AM

Kovo 6 d., pirmąjį kovo sekmadienį, visi kelionių mėgėjai kviečiami praleisti tikrų atostogų nuotaikos kupiname menų fabrike „Loftas“ – čia vyks pirmoji kelionių įspūdžių konferencija „Atostogų Guru“. Kadangi šiandien didelę kelionių dalį sudaro lankomos šalies maisto ragavimas, konferencijos metu didelis dėmesys bus skiriamas būtent maistui.

Savo istorijomis šia tema pasidalins Jogaila Morkūnas, italų šefas Gian Luca Demarco bei žurnalistė Nida Degutienė.

Gatvės maistas – tai tiesiausias kelias pažinti kitos šalies kultūrą. Autentiški skirtingiems pasaulio regionams būdingi patiekalai ir šimtai restoranų po atviru dangumi su aplink verdančiu gyvenimu vilioja pažinti visus pasaulio skonius.

Taip pat papasakosiu, kokių klaidų vengti skanaujant gatvės maistą, kad netektų dalį kelionės laiko vaduotis nuo pilvo bėdų ar netgi užstrigti medicinos įstaigose“, – pasakojo konferencijos pranešėja kulinarinės knygos „Izraelio skoniai“ autorė Nida Degutienė.

Savo pranešime ji žada aptarti tikrai plačią geografiją – nuo kiniškų koldūnų dim sum iki jai gerai pažįstamų Izraelio žydiškų gatvės patiekalų.

„Pastebime iš savo klientų, kad vis dažniau kelionės tikslu tampa maistas – ypač kai kalbame apie tolimuosius, egzotiškus kraštus. Keliaudami jie nori paragauti kuo daugiau vietinio maisto ir taip pažinti lankomos šalies kultūrą. Būtent dėl to pirmąją savo konferencijos dalį skiriame maisto kultūrai ir skirtingoms patirtims,“ – teigė vienas iš konferencijos sumanytojų, kelionių organizatoriaus „Air Guru“ plėtros vadovas Justas Albertynas.

Antroje konferencijos dalyje bus kalbama apie keliones dėl įvairiausių pomėgių: fotografas Tomas Tumalovičius dalinsis savo aistra keliauti pro fotoaparato objektyvą, Dainos Dubauskaitės slapyvardžiu žinoma muzikos tinklaraštininkė atskleis geriausius savo muzikinius maršrutus, o ekstremalaus sporto entuziastė Sandra Pangonytė papasakos įspūdžius po pusės metų klajonių vienai po Pietryčių Aziją.

Paskutinė konferencijos dalis bus skirta istorijoms, kurių herojams kelionės jau tapo kasdieniu darbu. Visiems gerai žinomas TV ir radijo laidų žurnalistas Orijus Gasanovas dalinsis neįtikėčiausiais nuotykiais ieškant įdomių personažų savo laidoms, o „Small Planet Airlines“ marketingo vadovas Simonas Bartkus dalinsis įžvalgomis apie aviacijos revoliuciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.