Lietuviai nebenori riebių ir papuošimais perkrautų tortų

Atsakydami į klausimą, kam teikiate pirmenybę rinkdamiesi tortus ar kreminius gaminius, daugiausiai – 43 proc. lietuvių – išskyrė gaivumą, 31 proc. – torto išvaizdą bei papuošimus.

Po truputį keičiasi ir papuošimų mados – vengiama seniau taip mėgtų perkrautų gaminių iš cukraus masės ar ryškiaspalviais dažais padengtų papuošimų.
Po truputį keičiasi ir papuošimų mados – vengiama seniau taip mėgtų perkrautų gaminių iš cukraus masės ar ryškiaspalviais dažais padengtų papuošimų.
Po truputį keičiasi ir papuošimų mados – vengiama seniau taip mėgtų perkrautų gaminių iš cukraus masės ar ryškiaspalviais dažais padengtų papuošimų.
Po truputį keičiasi ir papuošimų mados – vengiama seniau taip mėgtų perkrautų gaminių iš cukraus masės ar ryškiaspalviais dažais padengtų papuošimų.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 9, 2016, 9:00 AM, atnaujinta Jun 2, 2017, 7:05 AM

„Tyrimo rezultatai pagrindžia seną tiesą, jog tortas turi būti ne tik skanus, bet ir išvaizdus. Kalbant apie lietuvio skonį, akivaizdu, jog gaivumas nusveria saldumą, o sodrus sviestinis kremas tortų mėgėjams taip pat nėra pirmoje vietoje renkantis gaminį“, – teigė bendrovės „Minordija“ technologė Rūta Šiušienė.

Pasak technologės, po truputį keičiasi ir papuošimų mados – šiandien labiausiai vertinama tiesi torto forma, kuri gali būti papildyta vos keliais subtiliais papuošimais, vengiama seniau taip mėgtų perkrautų gaminių iš cukraus masės ar ryškiaspalviais dažais padengtų papuošimų.

Apklausos duomenimis, saldūs tortai domina kas penktą, o į riebumą dėmesį atkreipia tik kas dešimtas pirkėjas.

R.Šiušienės teigimu, tokiam pirkėjų pasirinkimui įtakos turi ir metų laikai, ir kokia proga tortai yra perkami.

„Esant šaltajam sezonui, visuomet norisi daugiau kalorijų turinčio maisto, todėl žiemą populiaresni sviestinio kremo ir šokoladiniai tortai. Iš patirties galiu pasakyti, jog šiuos tortus lietuviai dažniau renkasi ir jubiliejų proga, o vakarienės metu mieliau valgo gaivesnius saldumynus,“ – sako R. Šiušienė.

Tarp kitų torto pasirinkimo kriterijų lietuviai taip pat įvardijo torto traškumą (10 proc.), kainą (3,6 proc.), šviežumą, galiojimo laiką, pagaminimo datą (2,6 proc.), sudėtį, natūralius produktus (1,6 proc.).

Reprezentatyvią Lietuvos gyventojų apklausą atliko visuomenės ir rinkos tyrimų centras „Vilmorus“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.