Dzūkų virėjos gamina pagal receptų knygą, kuriai beveik 150 metų

džiovintų bazilikų;

Kiaulienos nugarinės kepsnys.<br>„Dzūkijos dvaro“ nuotr.
Kiaulienos nugarinės kepsnys.<br>„Dzūkijos dvaro“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

alytusplius.lt

Mar 11, 2016, 10:18 AM, atnaujinta Jun 2, 2017, 1:34 AM

„Mūsų restorano virėjos į senuosius receptus žiūri kūrybiškai, pritaiko juos šiandienai, bet reikia pripažinti, kad lietuviai visada mėgo gardžiai pavalgyti“, – sakė „Dzūkijos dvaro“ vadovė Giedrė Aldonienė. Seną receptų knygą ji aptiko savo tėvo bičiulio bibliotekoje. Senovės didikų mėgtų patiekalų galima paskanauti „Dzūkijos dvare“ arba pasigaminti patiems. Kiaulienos nugarinė su kauliuku ir baravykų padažu Ingredientai: 250 g kiaulienos nugarinės; 60 g šaldytų baravykų; 30 g sviesto; garstyčių sėklų;

džiovintų bazilikų;

alyvuogių aliejaus;

krapų ir petražolių;

200 g baklažano;

15 g rūkytos šoninės; 6 g kietojo sūrio; 100 g mažų morkyčių; 150 g gruzdintų bulvyčių. Gaminimo eiga Imame 250 gramų kiaulienos nugarinės su kauliuku, ją apibarstome bazilikais, aplaistome alyvuogių aliejumi, dedame garstyčių sėklas ir įtriname mėsą. Paliekame marinuotis 2 valandas. Kol mėsa marinuojasi, paruošiame daržoves. Baklažaną pjauname per pusę, apibarstome druska, uždedame ant įkaitintos keptuvės su grotelėmis (griliaus) ir apkepame, dedame rūkytą karšto rūkymo šoninę ir apibarstome tarkuotu kietuoju sūriu.

Pasiruošiame morkas: imame mažas morkytes, pakepiname svieste kartu su česnakais ir pabarstome maltais juodaisiais pipirais. Imame bulves, supjaustome jas pailgais gabalėliais ir dedame į skrudintuvę (galima naudoti šaldytas bulvytes fri). Įkaitiname orkaitę iki 180º laipsnių, ant grotelių dedame nugarinę, baklažaną ir morkytes. Kepame 20-30 min. Mėsą patartina kepti ant žarijų. Kepta nugarinė patiekiama su svieste keptais baravykais, šalia dedamos bulvytės fri, baklažanas ir morkytės. Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.