Vakarienės Kauno restorane valgiaraštį patvirtino prancūzai

„Prancūziškų tradicijų vakariene siekiama parodyti viso pasaulio virtuvės šefų, propaguojančių prancūzišką virtuvę ir jos produktus bei kūrybiškumą.

Pažaislio vienuolyne veikiančiame svetingumo komplekse „Monte Pacis“ vyko prancūziškų patiekalų vakarienė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Pažaislio vienuolyne veikiančiame svetingumo komplekse „Monte Pacis“ vyko prancūziškų patiekalų vakarienė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Desertas – raudoname vyne virta kriaušė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Desertas – raudoname vyne virta kriaušė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Pažaislio vienuolyne veikiančiame svetingumo komplekse „Monte Pacis“ vyko prancūziškų patiekalų vakarienė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Pažaislio vienuolyne veikiančiame svetingumo komplekse „Monte Pacis“ vyko prancūziškų patiekalų vakarienė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Pažaislio vienuolyne veikiančiame svetingumo komplekse „Monte Pacis“ vyko prancūziškų patiekalų vakarienė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Pažaislio vienuolyne veikiančiame svetingumo komplekse „Monte Pacis“ vyko prancūziškų patiekalų vakarienė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
E.Viršilas tikino, jog prancūzų virtuvė jam arti širdies.<br>G.Bitvinsko nuotr.
E.Viršilas tikino, jog prancūzų virtuvė jam arti širdies.<br>G.Bitvinsko nuotr.
E.Viršilas tikino, jog prancūzų virtuvė jam arti širdies.<br>G.Bitvinsko nuotr.
E.Viršilas tikino, jog prancūzų virtuvė jam arti širdies.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Prancūzijos ambasados Lietuvoje atstovas L.Salfati tikino, jog prancūziškų tradicijų vakariene siekiama parodyti viso pasaulio virtuvės šefų kūrybiškumą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Prancūzijos ambasados Lietuvoje atstovas L.Salfati tikino, jog prancūziškų tradicijų vakariene siekiama parodyti viso pasaulio virtuvės šefų kūrybiškumą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Someljė I.Ramanauskienė prie maisto derino vyną.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Someljė I.Ramanauskienė prie maisto derino vyną.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Šaltasis užkandis – žuvies tartaras su ikrais.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Šaltasis užkandis – žuvies tartaras su ikrais.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Šaltasis užkandis – anties kulšelių kroketai su rūkytų salierų kremu.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Šaltasis užkandis – anties kulšelių kroketai su rūkytų salierų kremu.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Šaltasis užkandis – anties kulšelių kroketai su rūkytų salierų kremu.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Šaltasis užkandis – anties kulšelių kroketai su rūkytų salierų kremu.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Pažaislio vienuolyne veikiančiame svetingumo komplekse „Monte Pacis“ vyko prancūziškų patiekalų vakarienė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Pažaislio vienuolyne veikiančiame svetingumo komplekse „Monte Pacis“ vyko prancūziškų patiekalų vakarienė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Karštasis užkandis – Porto vyne ir Armanjake marinuotos ančių kepenėlės.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Karštasis užkandis – Porto vyne ir Armanjake marinuotos ančių kepenėlės.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Karštasis patiekalas – lėtai virta veršienos mentė su žolelių pluta ir keptomis šakninėmis daržovėmis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Karštasis patiekalas – lėtai virta veršienos mentė su žolelių pluta ir keptomis šakninėmis daržovėmis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Karštasis patiekalas – lėtai virta veršienos mentė su žolelių pluta ir keptomis šakninėmis daržovėmis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Karštasis patiekalas – lėtai virta veršienos mentė su žolelių pluta ir keptomis šakninėmis daržovėmis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Karštasis patiekalas – lėtai virta veršienos mentė su žolelių pluta ir keptomis šakninėmis daržovėmis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Karštasis patiekalas – lėtai virta veršienos mentė su žolelių pluta ir keptomis šakninėmis daržovėmis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Sūriai su svogūnų ir obuolių džemu.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Sūriai su svogūnų ir obuolių džemu.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Pažaislio vienuolyne veikiančiame svetingumo komplekse „Monte Pacis“ vyko prancūziškų patiekalų vakarienė. Ji sudomino ir grafikę Jūratę Rekevičiūtę (kairėje).
Pažaislio vienuolyne veikiančiame svetingumo komplekse „Monte Pacis“ vyko prancūziškų patiekalų vakarienė. Ji sudomino ir grafikę Jūratę Rekevičiūtę (kairėje).
Pažaislio vienuolyne veikiančiame svetingumo komplekse „Monte Pacis“ vyko prancūziškų patiekalų vakarienė.
Pažaislio vienuolyne veikiančiame svetingumo komplekse „Monte Pacis“ vyko prancūziškų patiekalų vakarienė.
Pažaislio vienuolyne veikiančiame svetingumo komplekse „Monte Pacis“ vyko prancūziškų patiekalų vakarienė.
Pažaislio vienuolyne veikiančiame svetingumo komplekse „Monte Pacis“ vyko prancūziškų patiekalų vakarienė.
Daugiau nuotraukų (20)

Iveta Skliutaitė

Mar 22, 2016, 3:35 PM, atnaujinta May 31, 2017, 11:07 PM

Prancūzijos ambasados Lietuvoje atstovas Loic Salfati tvirtino, jog antrus metus iš eilės Prancūzijos užsienio reikalų bei tarptautinės plėtros ministerija ir žvaigždutėmis apdovanotas virtuvės šefas Alainas Ducasse organizuoja renginį, skirtą skatinti dialogą tarp kultūrų ir virtuvių.

„Prancūziškų tradicijų vakariene siekiama parodyti viso pasaulio virtuvės šefų, propaguojančių prancūzišką virtuvę ir jos produktus bei kūrybiškumą.

Šią dieną įvairių šalių virtuvės šefai dalijasi patirtimi gamindami prancūzišką maistą“, – kalbėjo L.Safati.

„Monte Pacis“ virtuvės šefas Ernestas Viršilas, garsiojo gastronomijos virtuozo Gordono Ramsay mokinys, pasaulinio gastronomijos renginio proga paruošė 5 patiekalų vakarienę, prie kurios vyno someljė Indra Ramanauskienė priderino prancūzišką vyną.

Šaltajam užkandžiui buvo patiektas žuvies tartaras su ikrais, anties kulšelių kroketas su rūkytų salierų kremu, karštasis užkandis – Porto vyne ir Armanjake marinuotos ančių kepenėlės.

Vakarienės svečiams E.Viršilas patiekė karštąjį patiekalą – lėtai  virtą veršienos mentę su žolelių pluta. Prie mėsos virtuvės meistras  pasiūlė keptų šakninių daržovių.

Vakaro dalyviai taip pat ragavo Kauno regiono ūkiuose pagamintų sūrių gardintų svogūnų ir obuolių džemu bei spanguolėmis.

E.Viršilas smagurių gomurius taip pat lepino raudoname vyne virtomis kriaušėmis, puoštomis snieguolių žiedais.

Virtuvės šefo teigimu, visą vakarienės valgiaraštį iš anksto jam teko derinti su šio renginio organizatoriais Prancūzijoje. E.Viršilas tikino, jog šventės rengėjai neturėjo nė vienos pastabos ar pakeitimo.

„Į Paryžių išsiuntėme paraišką, pridėjome valgiaraštį. Mums palankaus atsakymo sulaukėme po dviejų savaičių“, – tikino „Michelin“ žvaigždute įvertintame restorane „Gordon Ramsay Maze“ Londone dirbęs lietuvis, kuris dievina ruošti prancūziškus patiekalus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.