Velykų tradicijos: bajorams patiekdavo įdarytą kastruotą gaidį

8 g druskos;

alytusplius.lt nuotr.
alytusplius.lt nuotr.
alytusplius.lt nuotr.
alytusplius.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

alytusplius.lt

Mar 27, 2016, 11:04 AM, atnaujinta May 31, 2017, 11:26 AM

8 g druskos;

2 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus;

4 skiltelių česnako;

žiupsnelio džiovintų čiobrelių;

žiupsnelio džiovinto baziliko;

žiupsnelio skaldytų pipirų mišinio;

šviežių prieskoninių žolelių. Džiovintus bazilikus ir čiobrelius bei smulkiai trintas česnakų skilteles sumaišykite su alyvuogių aliejumi ir gerai įtrinkite mėsą. Apibarstykite skaldytų pipirų mišiniu ir druska. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir dėkite paruoštą kiaulienos kumpį. Kepkite apie vieną valandą, kol mėsa suminkštės. Patiekiamas karštas arba šaltas, apibarstytas šviežiais kapotais žalumynais su virtomis bulvėmis, svieste kepintais baravykais. Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.