Jurgis Didžiulis ruošiasi išbandyti netradicinius cepelinus

Trečiadienio vakarą savo „Facebook“ paskyroje paskelbęs, kad naujosios dainos „Papatinka“ vaizdo klipo premjeros metu ketina diskutuoti kultūrinio nelankstumo tema ir virti netradicinius cepelinus atlikėjas Jurgis Didžiulis paprašė gerbėjų dalintis „kitokių“ didžkukulių  receptais ir įkvėpė iki šiol besitęsiančią diskusiją, įtraukusią ne tik jo draugus, žymius asmenis, bet ir restoranus.

J.Didžiulis nesupranta, kodėl iki šiol cepelinai dažniausiai būna tik su varške ir mėsa.<br>BangBangPhotography.
J.Didžiulis nesupranta, kodėl iki šiol cepelinai dažniausiai būna tik su varške ir mėsa.<br>BangBangPhotography.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-04-08 15:24, atnaujinta 2017-05-30 01:14

Savo socialinėje žinutėje J. Didžiulis didžkukulius palygino su lietuvių uždarumu priimant kitų šalių tradicijas.

„Lietuvio sąmonėje cepelinas – tradicijos simbolis, juo liguistai didžiuojamasi, primygtinai siūloma ragauti svetimšaliams. Taip pat primygtinai nekeičiamas ir receptas, tik kiek keičiasi varškės ir mėsos įdarai. Deja, su panašiu užsispyrimu nenaudojame ne tik įvairesnių prieskonių ir įdarų cepelinams, bet kartais bijome įsileisti ir kitokias kultūras“, – rašė J.Didžiulis. 

Komentatoriai iki šiol aktyviai dalinasi receptais, o atlikėjas ketina juos išbandyti savo kartu su akordeonistu M.Levickiu ir „Kolumbiečių barzdaskučių sindikatu“ sukurtos dainos „Papatinka“ vaizdo klipo premjeros metu, nes, pasak jo, minėta daina yra apie kultūrinės įvairovės ir atvirumo jai svarbą.

„Tikiu, kad kuo atviresni būsime kitoms kultūroms ir jų tradicijoms, tuo mūsų pačių visuomenė taps turtingesnė ir „skanesnė“, tradicijas reikia ne saugoti, bet jomis dalintis. Todėl klipo pristatymo metu kartu su visais norinčiais prisidėti virsime neįtikėtiniausius cepelinus – nepatikėsite, kokiais įdomiais receptais, įdarų variantais žmonės ir restoranai pasidalino…

Nesuprantu, kodėl iki šiol šis patiekalas dažniausiai būna tik su varške ir mėsa? Tarkime, pica juk gali būti ir havajietiška, ir sicilietiška, su įvairiausiais priedais, o kuo vargšas cepelinas kitoks?“ – retoriškai klausė J.Didžiulis. 

Muzikinį vaizdo klipą pristatyti ir nestandartinių cepelinų dirbtuves rengti muzikantai ketina kitos savaitės pabaigoje, tačiau visų detalių dar neatskleidžia.

„Pasirodo, kad šios diskusijos šalyje jau seniai reikėjo! Dirbtuves ketiname rengti pas mano draugą italą Gianą Luca Demarco, jo kulinarijos studijoje, bet per kelias dienas į šią akciją su pasiūlymais įsitraukė tiek daug žmonių ir restoranų, jog panašu, – turėsime lankytis ne vienoje vietoje“, –  džiaugėsi J.Didžiulis.

Pažadėję patikslinti savo rengiamos akcijos ir vaizdo klipo premjeros detales, kūrybingieji muzikantai visus kviečia ir toliau siūlyti savo receptus bei prisidėti dalyvavimu, bulvėmis, gaminimu ir ragavimu.

Pasiūlymais galima dalintis Jurgio Didžiulio „Facebook“ paskyroje

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.