Buvusi TV „gelbėtoja“ išdavė firminio patiekalo receptą

Buvusi TV „gelbėtoja“, o dabar verslininkė Neringa Mažeikienė (35 m.) neslėpė, kad anksti tekėdama apie maisto ruošimą nutuokė nedaug. Dabar moteris virtuvėje sukasi nuolat. Verslininką vyrą Mindaugą (39 m.), sūnų Grantą (8 m.), dukrą Gaudrę (5 m.) ir į svečius užsukusius bičiulius kaunietė stebina vis naujais patiekalais.

Žinodama, ką kuris šeimos narys mėgsta, N. Mažeikienė dažnai paruošia net kelis skirtingus patiekalus.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Žinodama, ką kuris šeimos narys mėgsta, N. Mažeikienė dažnai paruošia net kelis skirtingus patiekalus.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė, „TV antena“

Apr 22, 2016, 8:05 PM, atnaujinta May 27, 2017, 11:55 PM

Ištaigingų Mažeikų namų virtuvė – šeimininkės valdos. Virtuvės įranga, indai, produktai ir prieskoniai sudėlioti pagal N.Mažeikienės sukurtą tvarką.

„Man labai patinka ruošti maistą savo šeimai. Vyrą ir vaikus stebinti naujais patiekalais ir skoniais galiu kone kasdien. Žinodama, ką kuris mėgsta, dažnai paruošiu net kelis skirtingus patiekalus“, – pasakojo buvusi „gelbėtoja“.

Ypatingas kaunietės patiekalas – iš krevečių. Neringai taip pat labai patinka ruošti valgius iš žvėrienos.

Laikydamasi senovės lietuvių kulinarijos tradicijų N.Mažeikienė dažniausiai ruošia stirnieną. Jos patiekalų receptų moteris sužinojo iš vyresniosios sesers.

– Kaip prasideda jūsų diena? Ar ruošiate ir valgote pusryčius?

– Pusryčių neatsisakome niekada. Dažniausiai tai būna sumuštiniai su duona, baltu sūriu ir medumi. Taip pat mėgstame avižinę košę su uogomis ar bananais.

– Pusryčiaujate drybsodami lovose ar virtuvėje prie stalo?

– Miegamajame man nepatinka trupiniai, todėl lovoje niekada to nedarome. Negeriame net kavos, nes šalia lovos neturime kavos virimo aparato. (Juokiasi.) Tenka eiti į virtuvę ir visiems sėsti prie stalo.

– Daugiausia virtuvės paslapčių perėmėte iš motinos?

– Aišku, kad maisto ruošimo pagrindus įgijau šeimoje, bet skanių patiekalų receptų ieškau visur. Net būdama svečiuose ir ragaudama ką nors išskirtinio nepasikuklinu šeimininkų pasiteirauti, kaip pasiruošti vieną ar kitą patiekalą. Naują receptą skubu išmėginti vos grįžusi į namus.

– O koks yra Neringos Mažeikienės išskirtinis patiekalas?

– Marinuotos krevetės, patiektos su virtais makaronais, lęšiais, daržovėmis ir prieskoniais. Viską mėgstu pagardinti grietinėle.

– Juo dažniausiai vaišinate ir svečius?

– Jeigu svečiai ateina vakarienės, alkani tikrai neišeina. Kaskart stengiuosi nustebinti. Tie, kurie pas mus lankosi dažnai, krevečių su makaronais yra ragavę, bet antrąkart to paties patiekalo nepatiekiu.

Svečiams dažniausiai pasiūlau karštąjį patiekalą iš mėsos ir daržovių. Taip pat neapsieiname be užkandžių ir deserto.

Nors įprastai viena šeimininkauju, prieš ateinant svečiams sulaukiu pagalbos. Vyras padeda nuvalyti ir supjaustyti daržoves, vaikams patinka į valgomuosius krepšelius dėlioti ikrus ar kitus skanėstus.

– O saldumynus ruošiate?

– Visa šeima esame nepasotinami smaguriai. Desertai mūsų namuose valgomi per kiekvienus pietus ir vakarienę.

– Prie namo turite erdvų kiemą. Ar dažnai jis pakvimpa šašlykais?

– Šiltuoju metų sezonu ant žarijų čirškiname ne vien šašlykus, bet ir vištų šlauneles, žuvį, žvėrieną, daržoves. Šįmet dėl vėsių orų kepsnių sezono dar nepradėjome. Kai atšils, jais mėgausimės dažną dieną.

– Kaip jums pavyksta išlaikyti gražias kūno linijas?

– Dėkoju genams, kad prie stalo savęs galiu neriboti. Nepavydžiu žmonėms, kuriems tenka skaičiuoti kiekvieną kąsnį.

– Galbūt darote iškrovos dienas, daug sportuojate?

– Dietų nesilaikau, o judu nemažai. Visa šeima labai mėgstame važinėtis dviračiais. Be to, neseniai užsikrėčiau sportu viename iš Kauno klubų. Asmenines ir grupines treniruotes rytais lankau penkis kartus per savaitę. Daug judu ne siekdama lieknėti, o jaustis sveikai ir žvaliai.

Stirniena su daržovėmis

Reikės: stirnos kumpio, žvėrienos prieskonių, druskos, kadagių uogų, 200 ml alyvuogių aliejaus, 200 ml raudonojo vyno, 5 morkų, 400 gramų žaliųjų žirnelių, 2–3 svogūnų.

Žvėrieną įtrinkite prieskoniais, druska, apšlakstykite aliejumi ir 2–3 dienas pamarinuokite.

Užpilkite raudonojo vyno ir dar kelias valandas palaikykite. Tuomet keliolika minučių pavirkite vandenyje.

Suminkštėjusią mėsą dėkite į troškinimo indą, užpilkite vandeniu ir troškinkite maždaug valandą.

Suberkite pjaustytas morkas, svogūnus, žaliuosius žirnelius, kadagių uodas, įpilkite alyvuogių aliejaus ir patroškinkite dar 10–15 minučių.

Prie žvėrienos tinka porų ir pomidorų salotos, virtos bulvės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.